AFAD yerli ve milli hamle PARDUS’u hayata geçiriyor

ERZURUM 26.11.2019 - 14:11, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

AFAD yerli ve milli hamle PARDUS’u hayata geçiriyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS işletim sisteminin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. PARDUS ile özgür, hızlı kurulabilen, kolay kullanılır, çoklu dil desteği içeren, bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek üzere açık kaynak bir işletim sistemi hedefleniyor.      PARDUS’a geçiş için birçok kamu kurum ve kuruluş hazırlık yaparken, ülkemizde uçtan uca kurumsal  değişikliği ilk olarak AFAD gerçekleştirdi. Bilişim çalışmalarını, ‘Afet Yönetiminde Teknolojik Dönüşüm’ temasıyla hayata geçiren AFAD, e-posta sisteminden sonra  İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi’ni (İKYS) PARDUS’a uygun olarak yeniden geliştirdi.    Ülkemizin milli işletim sistemi olan PARDUS’u kullanmaya hazırlanan AFAD, yazılımlarını PARDUS altyapısına uygun olarak yeniledi. 81 AFAD İl Müdürlüğü personellerine verilen kullanıcı eğitiminin ardından tüm illerde sisteme geçişler başladı.    AFAD ERZURUM’DA ARTIK PARDUS SİSTEMİNİ KULLANIYOR    14 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde hayata geçen PARDUS, şimdi AFAD Erzurum’da da  Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan Keskin tarafından düzenlenen  toplantı ile hayata  geçti.      Kurulum çalışmaları öncesinde AFAD Erzurum personelleriyle bir araya gelen Keskin  PARDUS sisteminin önemi konusunda bilgiler verdi. “Alışkanlıkların değişimi zordur” diyen Keskin,” Her kurulacak PARDUS sistemini  bir motivasyon, geleceğe dair atılacak sağlam bir temel olarak görebiliriz. Burada mühendislerimizin yaptığı her iş ülkemizde kalacak, ülkede kalan her kuruşta kendi insanımızın refah içinde yaşamasına katkı sağlayacak “dedi.    Toplantı sonunda kullanıcı eğitmenleri tarafından PARDUS siteminin AFAD Erzurum sistemine geçişi sağlandı. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS işletim sisteminin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. PARDUS ile özgür, hızlı kurulabilen, kolay kullanılır, çoklu dil desteği içeren, bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek üzere açık kaynak bir işletim sistemi hedefleniyor.   


  PARDUS’a geçiş için birçok kamu kurum ve kuruluş hazırlık yaparken, ülkemizde uçtan uca kurumsal  değişikliği ilk olarak AFAD gerçekleştirdi. Bilişim çalışmalarını, ‘Afet Yönetiminde Teknolojik Dönüşüm’ temasıyla hayata geçiren AFAD, e-posta sisteminden sonra  İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi’ni (İKYS) PARDUS’a uygun olarak yeniden geliştirdi. 


  Ülkemizin milli işletim sistemi olan PARDUS’u kullanmaya hazırlanan AFAD, yazılımlarını PARDUS altyapısına uygun olarak yeniledi. 81 AFAD İl Müdürlüğü personellerine verilen kullanıcı eğitiminin ardından tüm illerde sisteme geçişler başladı. 


  AFAD ERZURUM’DA ARTIK PARDUS SİSTEMİNİ KULLANIYOR 


  14 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde hayata geçen PARDUS, şimdi AFAD Erzurum’da da  Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan Keskin tarafından düzenlenen  toplantı ile hayata  geçti. 

 


  Kurulum çalışmaları öncesinde AFAD Erzurum personelleriyle bir araya gelen Keskin  PARDUS sisteminin önemi konusunda bilgiler verdi. “Alışkanlıkların değişimi zordur” diyen Keskin,” Her kurulacak PARDUS sistemini  bir motivasyon, geleceğe dair atılacak sağlam bir temel olarak görebiliriz. Burada mühendislerimizin yaptığı her iş ülkemizde kalacak, ülkede kalan her kuruşta kendi insanımızın refah içinde yaşamasına katkı sağlayacak “dedi. 


  Toplantı sonunda kullanıcı eğitmenleri tarafından PARDUS siteminin AFAD Erzurum sistemine geçişi sağlandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.