Alim; 'Erzurum’un verdiği göçten kaygılıyız'

ERZURUM 02.02.2018 - 12:39, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Alim; 'Erzurum’un verdiği göçten kaygılıyız'

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden yapılan 2017 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre, Erzurum'dan bin 545 kişinin daha göç etmesinin kaygı ve endişelerini artırdığını söyledi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum'un 2016 yılında 762 bin 21 olan nüfusunun 2017 yılı 31 Aralık tarihi itibariyle 760 bin 476'ya gerilediğini anlatan Alim, “İlin bir önceki yıla göre kaybettiği nüfus, bin 545 kişi olması büyük ölçüde kan kaybına yol açmaktadır. Her anlamda kale şehir önemini taşıyan Erzurum da göçün önüne geçilmediği takdirde her zaman ki gibi Kaliteli göç verip kalitesiz göç alamaya devam edecektir. İlimizde Demografik göçle birlikte, yetişmiş beyin göçü ve ekonomik göç vererek her sene adeta erimesine neden olmaktadır” dedi. Mehmet Nuri Alim, Sanayi açısından tamamen yetersiz olan Erzurum’da iklim şartları, kentsel dönüşüm, tarım ve hayvancılığında gittikçe durma noktasında geldiğini ifade ederek, “En fazla ekonomik ve sosyal şartlardan dolayı göç veriyoruz. Eğer bu hızla gidersek nüfus açısından arkamızdaki iller önüme geçer açıklanan rakamlar gerçekten çok üzücü ilimizin nüfusu gittikçe küçülüyor biran önce tedbir alınması gerekiyor.Erzurum gibi kale gibi bir şehrin gelişip, kalkınması ve göçün önüne geçilebilmesi için, siyasiler, kalkınma ajansları, belediyeler ve STK ları ile birlikte çalıştaylar yapılarak bir an önce bu göçün önüne geçilerek gereken tedbir alınması bizlerin yararına olacaktır” şeklinde konuştu.
İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden yapılan 2017 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre, Erzurum'dan bin 545 kişinin daha göç etmesinin kaygı ve endişelerini artırdığını söyledi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum'un 2016 yılında 762 bin 21 olan nüfusunun 2017 yılı 31 Aralık tarihi itibariyle 760 bin 476'ya gerilediğini anlatan Alim, “İlin bir önceki yıla göre kaybettiği nüfus, bin 545 kişi olması büyük ölçüde kan kaybına yol açmaktadır. Her anlamda kale şehir önemini taşıyan Erzurum da göçün önüne geçilmediği takdirde her zaman ki gibi Kaliteli göç verip kalitesiz göç alamaya devam edecektir. İlimizde Demografik göçle birlikte, yetişmiş beyin göçü ve ekonomik göç vererek her sene adeta erimesine neden olmaktadır” dedi.


Mehmet Nuri Alim, Sanayi açısından tamamen yetersiz olan Erzurum’da iklim şartları, kentsel dönüşüm, tarım ve hayvancılığında gittikçe durma noktasında geldiğini ifade ederek, “En fazla ekonomik ve sosyal şartlardan dolayı göç veriyoruz. Eğer bu hızla gidersek nüfus açısından arkamızdaki iller önüme geçer açıklanan rakamlar gerçekten çok üzücü ilimizin nüfusu gittikçe küçülüyor biran önce tedbir alınması gerekiyor.Erzurum gibi kale gibi bir şehrin gelişip, kalkınması ve göçün önüne geçilebilmesi için, siyasiler, kalkınma ajansları, belediyeler ve STK ları ile birlikte çalıştaylar yapılarak bir an önce bu göçün önüne geçilerek gereken tedbir alınması bizlerin yararına olacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.