Aşık ve Şiir sevenler topluluğu 'Çiğ köfte etkinliği düzenledi'

ERZURUM 28.10.2019 - 10:56, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Aşık ve Şiir sevenler topluluğu 'Çiğ köfte etkinliği düzenledi'

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da daha önce bir çok etkinlik düzenleyen ve üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini kazanan Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu, 25.10.2019 tarihinde Cuma günü saat 19.00’da İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.   Daha önce aşıklar gecesini düzenleyen, ardından Narman gezisini organize eden, akabinde iftar gecelerini oluşturan ve daha nice etkinliğe rehberlik eden Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu, canlı türkülerin ve şiirlerin okunduğu, oyun havalarının oynandığı ve çiğ köftelerin yendiği yeni bir etkinlik düzenledi. Etkinlik Cuma günü saat 19.00’da başladı, 22.00’da sona erdi. Gerçekleştirilen etkinliğe ilgi büyüktü.   BU ETKİNLİĞİ KÜLTÜREL BİR KAYNAŞMA OLSUN DİYE DÜZENLEDİK   Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu’nun başkanlığını üstlenen Abdulsamet, öğrencileri en iyi şekilde eğlendirmek ve kültürel bir kaynaşmayı gerçekleştirmek için böyle bir organizasyonu tertiplediklerini belirterek; ‘‘En büyük arzumuz, gençlerimizin kültürleriyle bir araya gelmesini sağlamaktı. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Çünkü farklı şehirlerimizden değerli gençlerimiz, düzenlediğimiz Çiğ Köfte Etkinliği davetimize icabet ettiler.’’ dedi.   MİLLETİMİZİN ÖNEMLİKLE BU DÖNEMLERDE BÖYLE ORGANİZASYONLARA İHTİYACI VAR    Başkan Abdulsamet yaptığı açıklamada önemlikle bu dönemlerde bu tarz organizasyonların artması gerektiğini bildirerek; ‘‘ Bu zamanlarda millet olarak birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. İşte, ancak bu tarz organizasyon ve etkinliklerle kültürel zenginliklerimizi bir araya getirebiliriz. Niyetimiz bu aylarda bir etkinlik daha tertiplemektir.’’ diye aktardı.   TEK İSTEĞİMİZ MİLLETİMİZİN KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMASIDIR   Başkan Abdulsamet son olarak, ülkemizde yaşayan herkesin kültürlerine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek; ‘‘ Yabancı bir Fransız düşünür der ki; ‘Türkleri bölmek ve parçalamak istiyorsanız, ilk önce onların kültürlerini ellerinden alın’. Tam da bu sebeple, eğer biz kültürümüze sahip çıkmazsak ve güzelliklerimizi kaybedersek, hiç öyle topa veya tüfeğe gerek kalmadan zaten kendiliğimizden yok oluruz.’’ diye açıkladı.   HABER: DEVRİM AKTÜRK

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da daha önce bir çok etkinlik düzenleyen ve üniversite öğrencilerinin büyük ilgisini kazanan Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu, 25.10.2019 tarihinde Cuma günü saat 19.00’da İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

Daha önce aşıklar gecesini düzenleyen, ardından Narman gezisini organize eden, akabinde iftar gecelerini oluşturan ve daha nice etkinliğe rehberlik eden Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu, canlı türkülerin ve şiirlerin okunduğu, oyun havalarının oynandığı ve çiğ köftelerin yendiği yeni bir etkinlik düzenledi. Etkinlik Cuma günü saat 19.00’da başladı, 22.00’da sona erdi. Gerçekleştirilen etkinliğe ilgi büyüktü.

 

BU ETKİNLİĞİ KÜLTÜREL BİR KAYNAŞMA OLSUN DİYE DÜZENLEDİK

 

Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu’nun başkanlığını üstlenen Abdulsamet, öğrencileri en iyi şekilde eğlendirmek ve kültürel bir kaynaşmayı gerçekleştirmek için böyle bir organizasyonu tertiplediklerini belirterek; ‘‘En büyük arzumuz, gençlerimizin kültürleriyle bir araya gelmesini sağlamaktı. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Çünkü farklı şehirlerimizden değerli gençlerimiz, düzenlediğimiz Çiğ Köfte Etkinliği davetimize icabet ettiler.’’ dedi.

 

MİLLETİMİZİN ÖNEMLİKLE BU DÖNEMLERDE BÖYLE ORGANİZASYONLARA İHTİYACI VAR

 

 Başkan Abdulsamet yaptığı açıklamada önemlikle bu dönemlerde bu tarz organizasyonların artması gerektiğini bildirerek; ‘‘ Bu zamanlarda millet olarak birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. İşte, ancak bu tarz organizasyon ve etkinliklerle kültürel zenginliklerimizi bir araya getirebiliriz. Niyetimiz bu aylarda bir etkinlik daha tertiplemektir.’’ diye aktardı.

 

TEK İSTEĞİMİZ MİLLETİMİZİN KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMASIDIR

 

Başkan Abdulsamet son olarak, ülkemizde yaşayan herkesin kültürlerine sahip çıkması gerektiğini söyleyerek; ‘‘ Yabancı bir Fransız düşünür der ki; ‘Türkleri bölmek ve parçalamak istiyorsanız, ilk önce onların kültürlerini ellerinden alın’. Tam da bu sebeple, eğer biz kültürümüze sahip çıkmazsak ve güzelliklerimizi kaybedersek, hiç öyle topa veya tüfeğe gerek kalmadan zaten kendiliğimizden yok oluruz.’’ diye açıkladı.

 

HABER: DEVRİM AKTÜRK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.