Aydemir’den Şehit Kiraz’a vefa

SİYASET 01.04.2021 - 21:38, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Aydemir’den Şehit Kiraz’a vefa

erzurumsonhaber / erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, vatan hainlerince şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehadetinin 6. yıldönümünde TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla rahmet ve minnetle andı.      AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bugünkü siyasi vasatta şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerine kucak açan bir zemin bulunduğunu belirterek, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum." dedi.    Aydemir Şehit Kiraz’ı Andı    Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, 6 yıl önce İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında, görevi başındayken, terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edildiğini anımsattı.    Aydemir’den Tepki    Kiraz'ın, vatan için can veren özel bir isim olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Bugünkü siyasi vasatta şehidimizin katillerine kucak açan bir zemin var. Bundan dolayı tüm vatanseverlerin yüreğinde büyük bir ıstırap oluşuyor. Savcı Kiraz'ın babası 'Bir Mehmet Selim Kiraz ölür, bin doğar' diyor. Ancak yürek sızlatan, acıtan gelişmelere de itirazımız var. DHKP-C'lilere karşı müsamahakar, hami pozisyonu alan siyasetçiler var." diye konuştu.     ‘Savcı Kiraz'ın Ruhunu Muazzep Kılanları Lanetliyorum’    Aydemir, terör örgütü PKK'yı koruyanları ve DHKP-C'ye muhabbet besleyenleri, Türk milletinin iyi bildiğini söyledi. Milletvekili Aydemir, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum. Onun katillerini şu Meclis'e getirip basın toplantıları yaptıranlar oldu. Onları lanetliyorum. Dünya döndükçe şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adı var olacaktır. Hukuk camiamıza bu vesileyle tekrardan başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.    ‘Kabul edilebilir değil’    Siyasi zeminde bulunan kişilerin, konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, dün bir siyasi liderin, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik "karaktersizlik" izafesinde bulunduğunu anımsatarak, bunun kabul edilebilir bir dil olmadığını dile getirdi.    Aydemir’den Üslup Uyarısı    Millet adına siyaset yapanların, üsluplarına dikkat etmesinin önemli olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Cumhurbaşkanlığı makamına göz dikiyorsunuz ama o makam için 'karaktersiz' nitelemesi yapıyorsunuz. Cumhur demek, halk demek. Siz halka mı karaktersiz demeye çalışıyorsunuz? Böyle bir dil olabilir mi? Bunu şiddetle, nefretle kınıyorum. Dolayısıyla kullanılan dile dikkat etmek lazım. Millet hafızası bunları unutmuyor." değerlendirmesinde bulundu. 

erzurumsonhaber / erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, vatan hainlerince şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehadetinin 6. yıldönümünde TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla rahmet ve minnetle andı.   


  AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bugünkü siyasi vasatta şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerine kucak açan bir zemin bulunduğunu belirterek, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum." dedi. 


  Aydemir Şehit Kiraz’ı Andı 


  Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, 6 yıl önce İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında, görevi başındayken, terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edildiğini anımsattı. 


  Aydemir’den Tepki 


  Kiraz'ın, vatan için can veren özel bir isim olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Bugünkü siyasi vasatta şehidimizin katillerine kucak açan bir zemin var. Bundan dolayı tüm vatanseverlerin yüreğinde büyük bir ıstırap oluşuyor. Savcı Kiraz'ın babası 'Bir Mehmet Selim Kiraz ölür, bin doğar' diyor. Ancak yürek sızlatan, acıtan gelişmelere de itirazımız var. DHKP-C'lilere karşı müsamahakar, hami pozisyonu alan siyasetçiler var." diye konuştu.

 
  ‘Savcı Kiraz'ın Ruhunu Muazzep Kılanları Lanetliyorum’ 


  Aydemir, terör örgütü PKK'yı koruyanları ve DHKP-C'ye muhabbet besleyenleri, Türk milletinin iyi bildiğini söyledi. Milletvekili Aydemir, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum. Onun katillerini şu Meclis'e getirip basın toplantıları yaptıranlar oldu. Onları lanetliyorum. Dünya döndükçe şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adı var olacaktır. Hukuk camiamıza bu vesileyle tekrardan başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı. 


  ‘Kabul edilebilir değil’ 


  Siyasi zeminde bulunan kişilerin, konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, dün bir siyasi liderin, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik "karaktersizlik" izafesinde bulunduğunu anımsatarak, bunun kabul edilebilir bir dil olmadığını dile getirdi. 


  Aydemir’den Üslup Uyarısı 


  Millet adına siyaset yapanların, üsluplarına dikkat etmesinin önemli olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Cumhurbaşkanlığı makamına göz dikiyorsunuz ama o makam için 'karaktersiz' nitelemesi yapıyorsunuz. Cumhur demek, halk demek. Siz halka mı karaktersiz demeye çalışıyorsunuz? Böyle bir dil olabilir mi? Bunu şiddetle, nefretle kınıyorum. Dolayısıyla kullanılan dile dikkat etmek lazım. Millet hafızası bunları unutmuyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.