Aydemir: ‘Erzurum basını, Türk basının ufuk çizgisidir’

ERZURUM 24.07.2020 - 19:10, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Aydemir: ‘Erzurum basını, Türk basının ufuk çizgisidir’

Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum Basını, Türk basının ufuk çizgisidir. Milli mücadelede Anadolu’nun sesi; FETÖ ihanetine karşı duruşta milli iradenin ta kendisi olan Erzurum basını, bize ait olan değerlerin bizatihi de ifadesidir. ‘ dedi.      Ak yaklaşım    Türkiye’de özgürlükler önündeki engellerin kaldırılmasında AK Parti’nin ilkleri, doğruları bir reform şeklinde ortaya koyduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Fikir, inanç ve girişim özgürlüklerinin AK dönemde hayata geçirildiği ve bu alanda bir miladın yaşandığını bildirdi.      Fikir, İnanç ve Girişim Özgürlüğü    Özgürlüklerin doğru ve gereği gibi ifadesi için yaşanan olayların ve kaydedilen olguların sanal yoğunluk, zan kurgusu ve yalan bezemelerle değil; gerçeğin ta kendisi olarak ortaya konulması gerektiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde başlatılan fikir özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik reformların Avrupa’yı bile geride bıraktığını, küresel övgü topladığını kaydetti.    Basın Özgürlüğü Kavramı    Basın özgürlüğü kavramının iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engel, olay ve olguları gerçeklerden uzaklaştırıp, iftira ve yalanlarla kurgulayan; böylelikle toplum iffet ve haysiyetini zedeleyerek baskı oluşturmaya çalışan, bu yolla doğru haber alma özgürlüğünü kısıtlayan kesimlerdir. ‘ dedi.    Kutlama    Bir siyasetçi ve basın mensubu olarak her zemin ve zamanda Erzurum basınının toplumsal haysiyet ve hassasiyetlere karşı sergilediği titiz ve haklı yaklaşımı örnek olarak gösterdiklerini ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Kırmızı çizgimiz olan mukaddesatımız, ufkumuz olan devletin dirliği, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü odağında dadaşça bir duyarlılık sergileyen Erzurum basın camiasını bir kez daha kutluyoruz. ‘ mesajını verdi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum Basını, Türk basının ufuk çizgisidir. Milli mücadelede Anadolu’nun sesi; FETÖ ihanetine karşı duruşta milli iradenin ta kendisi olan Erzurum basını, bize ait olan değerlerin bizatihi de ifadesidir. ‘ dedi.   


  Ak yaklaşım 


  Türkiye’de özgürlükler önündeki engellerin kaldırılmasında AK Parti’nin ilkleri, doğruları bir reform şeklinde ortaya koyduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Fikir, inanç ve girişim özgürlüklerinin AK dönemde hayata geçirildiği ve bu alanda bir miladın yaşandığını bildirdi. 

 

  Fikir, İnanç ve Girişim Özgürlüğü 


  Özgürlüklerin doğru ve gereği gibi ifadesi için yaşanan olayların ve kaydedilen olguların sanal yoğunluk, zan kurgusu ve yalan bezemelerle değil; gerçeğin ta kendisi olarak ortaya konulması gerektiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde başlatılan fikir özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik reformların Avrupa’yı bile geride bıraktığını, küresel övgü topladığını kaydetti. 


  Basın Özgürlüğü Kavramı 


  Basın özgürlüğü kavramının iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Basın özgürlüğünün önündeki en büyük engel, olay ve olguları gerçeklerden uzaklaştırıp, iftira ve yalanlarla kurgulayan; böylelikle toplum iffet ve haysiyetini zedeleyerek baskı oluşturmaya çalışan, bu yolla doğru haber alma özgürlüğünü kısıtlayan kesimlerdir. ‘ dedi. 


  Kutlama 


  Bir siyasetçi ve basın mensubu olarak her zemin ve zamanda Erzurum basınının toplumsal haysiyet ve hassasiyetlere karşı sergilediği titiz ve haklı yaklaşımı örnek olarak gösterdiklerini ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Kırmızı çizgimiz olan mukaddesatımız, ufkumuz olan devletin dirliği, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü odağında dadaşça bir duyarlılık sergileyen Erzurum basın camiasını bir kez daha kutluyoruz. ‘ mesajını verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.