Aydemir öğretmenler için lojman ve 3. Fen lisesi istedi

ERZURUM 09.11.2017 - 14:26, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Aydemir öğretmenler için lojman ve 3. Fen lisesi istedi

Erzurum Son Haber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde, Erzurum’un eğitim alanındaki bazı beklentilerini seslendirdi.  AYDEMİR’DEN EĞİTİME YÖNELİK TALEPLER Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’nün de Araştırma Üniversiteleri Projesine dahil edilmesini isteyen Milletvekili Aydemir, ilde görev yapan öğretmenler için lojman talebinde bulundu, eğitim kampüsü sayısının artırılmasını istedi, Öğretmen Akademilerinden birinin de Erzurum’da kurulmasını önerdi. Aydemir, Erzurum’da 3’üncü Fen Lisesinin açılmasını teklif etti. ‘ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ PROJESİ’ Yükseköğretimde kaliteyi yükseltmek amacıyla misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma döneminin başladığına işaret eden Milletvekili Aydemir, “Araştırma üniversiteleri” gibi, yükseköğretim lisanımıza yeni bir kavram girdi. Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir İleri Teknoloji ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri proje kapsamında araştırma üniversiteleri arasına girdi. Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri de yedek listeden bu statüden yararlanacak. Bizim, 61’inci bilim yılını idrak etmiş Atatürk Üniversitemiz ve bölgeye yüksek teknik eğitim sinerjisi taşıyan Erzurum Teknik Üniversitemiz var. Bu bazda, bölgenin yüksek eğitim dikkat ve hassasiyetini ifade etmesi noktasında bizim bir üniversitemizin de bu projeye dâhil edilmesini, Sayın Bakanım, özellikle hususen istirham ediyoruz. ‘ dedi. ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VE EĞİTİM KAMPÜSÜ SAYISININ ARTIRILMASI ÖNERİSİ Erzurum’da tesis edilen Eğitim Kampüsü sayısının ilçelere de yayılarak artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, ‘ Şimdi, eğitim kampüsleriyle ilgili, biliyorum ki Bakanlığımızın farklı bir yaklaşımı var. Evlere yakın okullar projesi şu anda cari. Ama bizim, Erzurum’da bunun güzel bir uygulaması başlatıldı. İlçeler noktasına da taşınmasını bu babda da hususen talep ediyoruz. ‘ diye konuştu. Aydemir, ‘Kurulması planlanan öğretmen akademilerinden birinin Erzurum’da açılması ve Atatürk Üniversitesinin bilimsel birikim ve bilimsel zenginliklerinden öğretmenlerimizin istifadesi diğer bir beklentimizdir. ‘dedi. ÖGRETMENLER İÇİN LOJMAN TALEBİ VE 3. FEN LİSESİ BEKLENTİSİ Erzurum’un ilçelerinde görev yapan Öğretmenler için lojman sayısının artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, ‘Ve tabii öğretmenlerimiz İlçelerimizde öğretmenlerimizin daha rahat ve huzurlu eğitim ve öğretim vermesi için lojman sayısının artırılması talebimiz var. Bir diğer temennimiz de Erzurum’da bölge ölçeğinde eğitim ve öğretim hizmeti verecek şekilde donanım ve imkân sunan üçüncü fen lisesinin kurulmasıdır. Bunu hususen talep ediyorum. ‘ diye konuştu.

Erzurum Son Haber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde, Erzurum’un eğitim alanındaki bazı beklentilerini seslendirdi. 


AYDEMİR’DEN EĞİTİME YÖNELİK TALEPLER


Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’nün de Araştırma Üniversiteleri Projesine dahil edilmesini isteyen Milletvekili Aydemir, ilde görev yapan öğretmenler için lojman talebinde bulundu, eğitim kampüsü sayısının artırılmasını istedi, Öğretmen Akademilerinden birinin de Erzurum’da kurulmasını önerdi. Aydemir, Erzurum’da 3’üncü Fen Lisesinin açılmasını teklif etti.


‘ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ PROJESİ’


Yükseköğretimde kaliteyi yükseltmek amacıyla misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma döneminin başladığına işaret eden Milletvekili Aydemir, “Araştırma üniversiteleri” gibi, yükseköğretim lisanımıza yeni bir kavram girdi. Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir İleri Teknoloji ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri proje kapsamında araştırma üniversiteleri arasına girdi. Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri de yedek listeden bu statüden yararlanacak. Bizim, 61’inci bilim yılını idrak etmiş Atatürk Üniversitemiz ve bölgeye yüksek teknik eğitim sinerjisi taşıyan Erzurum Teknik Üniversitemiz var. Bu bazda, bölgenin yüksek eğitim dikkat ve hassasiyetini ifade etmesi noktasında bizim bir üniversitemizin de bu projeye dâhil edilmesini, Sayın Bakanım, özellikle hususen istirham ediyoruz. ‘ dedi.


ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VE EĞİTİM KAMPÜSÜ SAYISININ ARTIRILMASI ÖNERİSİ


Erzurum’da tesis edilen Eğitim Kampüsü sayısının ilçelere de yayılarak artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, ‘ Şimdi, eğitim kampüsleriyle ilgili, biliyorum ki Bakanlığımızın farklı bir yaklaşımı var. Evlere yakın okullar projesi şu anda cari. Ama bizim, Erzurum’da bunun güzel bir uygulaması başlatıldı. İlçeler noktasına da taşınmasını bu babda da hususen talep ediyoruz. ‘ diye konuştu.


Aydemir, ‘Kurulması planlanan öğretmen akademilerinden birinin Erzurum’da açılması ve Atatürk
Üniversitesinin bilimsel birikim ve bilimsel zenginliklerinden öğretmenlerimizin istifadesi diğer bir beklentimizdir. ‘dedi.


ÖGRETMENLER İÇİN LOJMAN TALEBİ VE 3. FEN LİSESİ BEKLENTİSİ


Erzurum’un ilçelerinde görev yapan Öğretmenler için lojman sayısının artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, ‘Ve tabii öğretmenlerimiz İlçelerimizde öğretmenlerimizin daha rahat ve huzurlu eğitim ve öğretim vermesi için lojman sayısının artırılması talebimiz var. Bir diğer temennimiz de Erzurum’da bölge ölçeğinde eğitim ve öğretim hizmeti verecek şekilde donanım ve imkân sunan üçüncü fen lisesinin kurulmasıdır. Bunu hususen talep ediyorum. ‘ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.