Bahçeli: ‘MHP, Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek’

SİYASET 08.01.2018 - 12:19, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Bahçeli: ‘MHP, Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini söyledi.
Erzurumsonhaber / Erzurum -  Bahçeli, 2019 için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.MHP Genel Başkanı Bahçeli, aralarında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da olduğu basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.   Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halk oylaması ile kabul edildiğine dikkat çekerek, "Bu süreç 3 Kasım 2019'daki seçimlerle uygulamaya bütün kurum ve kuralları ile beraber geçecektir. Böyle bir süreci gölgelemek, ayrımlarla her türlü kaosu davet etmek doğru bir şey değildir. Anayasayı değiştirip yeni sisteme geçmeye katkı sağlayanlar, siyasi şartlar değişti, ben şunu düşünüyorum deme şansına sahip değildir" ifadesini kullandı.   "MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir" diyen Bahçeli, "Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır" değerlendirmesini yaptı.    ABDULLAH GÜL'ÜN OLASI CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI   Sayın Abdullah Gül Bey Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde özel bir yeri olan şahsiyettir. Kademe kademe yükselmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinin sağlıklı olmasında herhangi bir engelleyici yanlışın yaşanmamasında yarar vardır. Abdullah Gül'ün 'Ben adayım' diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın, solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini söyledi.

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Bahçeli, 2019 için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.MHP Genel Başkanı Bahçeli, aralarında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da olduğu basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halk oylaması ile kabul edildiğine dikkat çekerek, "Bu süreç 3 Kasım 2019'daki seçimlerle uygulamaya bütün kurum ve kuralları ile beraber geçecektir. Böyle bir süreci gölgelemek, ayrımlarla her türlü kaosu davet etmek doğru bir şey değildir. Anayasayı değiştirip yeni sisteme geçmeye katkı sağlayanlar, siyasi şartlar değişti, ben şunu düşünüyorum deme şansına sahip değildir" ifadesini kullandı.

 

"MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir" diyen Bahçeli, "Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır" değerlendirmesini yaptı. 

 

ABDULLAH GÜL'ÜN OLASI CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

 

Sayın Abdullah Gül Bey Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde özel bir yeri olan şahsiyettir. Kademe kademe yükselmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinin sağlıklı olmasında herhangi bir engelleyici yanlışın yaşanmamasında yarar vardır. Abdullah Gül'ün 'Ben adayım' diye ortaya çıkması izah edilebilecek bir durum değildir. Sağın, solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.