Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'KKTC’ye yapılacak hastane, adanın havasını değiştirecek'

SİYASET 20.10.2017 - 20:05, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'KKTC’ye yapılacak hastane, adanın havasını değiştirecek'

Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'KKTC’ye yapılacak hastane, adanın havasını değiştirecek'
Erzurumsonhaber / Erzurum - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "İş birliği anlaşmamız çerçevesinde KKTC’de mükemmel bir hastane yapacağız. İnanıyorum ki bu hastane KKTC’nin havasını değiştirecek. Mükemmel bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk halkına çok iyi bir hizmet verecek bir hastaneyi hizmete geçireceğiz" dedi.   Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı, ardından da KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu kabul etti. Görüşmede, KKTC’de yapılacak hastane ve kalkınma planlarına ilişkin bilgi veren Akdağ, "KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ekonomik iş birliği ve kalkınma anlaşmasına istinaden Türkiye Cumhuriyeti tarafından işleri takip eden Başbakan Yardımcısı benim. 2 kere KKTC’yi ziyaretimde de çok kısa süre içerisinde kalkınma açısından büyük hamleler yapacağımızı gördüm. Niyetimiz, bir taraftan değerli bakanımız hükümetleri ile beraber sistemi orada düzenlerken, öbür taraftan bizde bu iş birliği anlaşmamız çerçevesinde KKTC’de mükemmel bir hastane yapacağız. İnanıyorum ki bu hastane KKTC’nin havasını değiştirecek. Bir adada sağlık hizmetlerinin üstün bir vasıfla verilmesi büyük önem taşıyor. Mükemmel bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk halkına çok iyi bir hizmet verecek bir hastaneyi hizmete geçireceğiz" diye konuştu.   Ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Bu potansiyel KKTC’nin kalkınması için verildiğinde kısa sürede kalkınmayı çok ileriye götürecek bir potansiyel. Burada önemli olan kalkınma meselesine odaklanmak ve bu meselede özellikle orta, uzun vade açısından eğitimin rolünü hepimiz iyi biliyoruz. Beşeri sermaye ne kadar güçlü olursa o kadar kolay kalkınıyorsunuz. Kıbrıs’taki çocuklarımıza, gençlerimize hükümet olarak destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’ye gelen öğrenciler var proje dahilinde. Onların bir gurubuyla toplantı yapma imkanım oldu. Gerçekten onların da bizim de gözlerimizi yaşartacak güzel konuşmalar oldu. Gençler mükemmel bir milli şuur gösteriyorlar. Umut verici. KKTC’nin güneydeki Rumlar karşısında güçlü olması, gençlerin de bu şekilde yetişiyor olması orada çözümü de kolaylaştıracaktır. KKTC kalkındıkça mesele kolaylaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda var oldukça Kıbrıs Türkünün güvenliğinin sağlama hususunda hiçbir tereddüt yoktur" ifadelerini kullandı. 
Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'KKTC’ye yapılacak hastane, adanın havasını değiştirecek'

Erzurumsonhaber / Erzurum - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "İş birliği anlaşmamız çerçevesinde KKTC’de mükemmel bir hastane yapacağız. İnanıyorum ki bu hastane KKTC’nin havasını değiştirecek. Mükemmel bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk halkına çok iyi bir hizmet verecek bir hastaneyi hizmete geçireceğiz" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı, ardından da KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu kabul etti. Görüşmede, KKTC’de yapılacak hastane ve kalkınma planlarına ilişkin bilgi veren Akdağ, "KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ekonomik iş birliği ve kalkınma anlaşmasına istinaden Türkiye Cumhuriyeti tarafından işleri takip eden Başbakan Yardımcısı benim. 2 kere KKTC’yi ziyaretimde de çok kısa süre içerisinde kalkınma açısından büyük hamleler yapacağımızı gördüm. Niyetimiz, bir taraftan değerli bakanımız hükümetleri ile beraber sistemi orada düzenlerken, öbür taraftan bizde bu iş birliği anlaşmamız çerçevesinde KKTC’de mükemmel bir hastane yapacağız. İnanıyorum ki bu hastane KKTC’nin havasını değiştirecek. Bir adada sağlık hizmetlerinin üstün bir vasıfla verilmesi büyük önem taşıyor. Mükemmel bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk halkına çok iyi bir hizmet verecek bir hastaneyi hizmete geçireceğiz" diye konuştu.

 

Ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Akdağ, "Bu potansiyel KKTC’nin kalkınması için verildiğinde kısa sürede kalkınmayı çok ileriye götürecek bir potansiyel. Burada önemli olan kalkınma meselesine odaklanmak ve bu meselede özellikle orta, uzun vade açısından eğitimin rolünü hepimiz iyi biliyoruz. Beşeri sermaye ne kadar güçlü olursa o kadar kolay kalkınıyorsunuz. Kıbrıs’taki çocuklarımıza, gençlerimize hükümet olarak destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’ye gelen öğrenciler var proje dahilinde. Onların bir gurubuyla toplantı yapma imkanım oldu. Gerçekten onların da bizim de gözlerimizi yaşartacak güzel konuşmalar oldu. Gençler mükemmel bir milli şuur gösteriyorlar. Umut verici. KKTC’nin güneydeki Rumlar karşısında güçlü olması, gençlerin de bu şekilde yetişiyor olması orada çözümü de kolaylaştıracaktır. KKTC kalkındıkça mesele kolaylaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda var oldukça Kıbrıs Türkünün güvenliğinin sağlama hususunda hiçbir tereddüt yoktur" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.