Başkan Kara'dan Şehitler Haftası mesajı

SİYASET 18.04.2020 - 10:06, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Başkan Kara'dan Şehitler Haftası mesajı

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Gelecek partisi Erzurum il başkanı Av. Mustafa Zinnur Kara, şehitler haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.   Başkan kara yayımladığı mesajda  “Aziz milletimizin istiklal ve istikbalini kanlarıyla kazanan şühedayı partimiz ve il başkanlığımız adına saygıyla selamlıyorum.   Onlar, cesaretleri ve mert duruşları ile gözlerini bile kırpmadan o kutlu ölüme yürüyerek bizlere bu vatanı armağan ettiler. Bu ülke, bu vatan, bu toprak için bizler, ne kadar çalışırsak çalışalım, onların hakkını ödeyemeyiz.   Şehadet, hayatlarını şahit olarak yaşayan kimselere nasip olan kutlu bir mertebedir. Millet olarak biz; yüz yıllarca hak dava uğruna birçok coğrafyaya adalet ve merhamet götüren Şehitler Ordusunun son torunlarıyız. Ve hala aynı inanç, aynı şuurla davamıza hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz.   Mohaçtan Viyana’ya, Plevne’den Preveze’ye, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Niğbolu’dan Suriye’ye kadar sayısını bilmediğimiz nice savaşta nice şehitler veren bu aziz millete bakınca; şehadeti kendine yaren edinmiş ve vatan aşkıyla yoğrulmuş olduğunu apaçık görüyoruz.   “Ya istiklal ya ölüm” davasıyla tarih boyunca hiçbir devletin ya da milletin boyunduruğunda kalmamış bu aziz millet, şahit yaşarken, şehit olmaya daima hazırdır.   Allah, bu milletin istiklal ve istikbali için canını veren şehitlerimizden razı olsun.   Sözlerimin sonunda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan bir alıntı yaparak, sizleri Allah’a emanet etmek istiyorum:   “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb... Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.”

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Gelecek partisi Erzurum il başkanı Av. Mustafa Zinnur Kara, şehitler haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan kara yayımladığı mesajda  “Aziz milletimizin istiklal ve istikbalini kanlarıyla kazanan şühedayı partimiz ve il başkanlığımız adına saygıyla selamlıyorum.

 

Onlar, cesaretleri ve mert duruşları ile gözlerini bile kırpmadan o kutlu ölüme yürüyerek bizlere bu vatanı armağan ettiler. Bu ülke, bu vatan, bu toprak için bizler, ne kadar çalışırsak çalışalım, onların hakkını ödeyemeyiz.

 

Şehadet, hayatlarını şahit olarak yaşayan kimselere nasip olan kutlu bir mertebedir. Millet olarak biz; yüz yıllarca hak dava uğruna birçok coğrafyaya adalet ve merhamet götüren Şehitler Ordusunun son torunlarıyız. Ve hala aynı inanç, aynı şuurla davamıza hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz.

 

Mohaçtan Viyana’ya, Plevne’den Preveze’ye, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Niğbolu’dan Suriye’ye kadar sayısını bilmediğimiz nice savaşta nice şehitler veren bu aziz millete bakınca; şehadeti kendine yaren edinmiş ve vatan aşkıyla yoğrulmuş olduğunu apaçık görüyoruz.

 

“Ya istiklal ya ölüm” davasıyla tarih boyunca hiçbir devletin ya da milletin boyunduruğunda kalmamış bu aziz millet, şahit yaşarken, şehit olmaya daima hazırdır.

 

Allah, bu milletin istiklal ve istikbali için canını veren şehitlerimizden razı olsun.

 

Sözlerimin sonunda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan bir alıntı yaparak, sizleri Allah’a emanet etmek istiyorum:

 

“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.

Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...

Seni ancak ebediyyetler eder istîâb.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.