Sondakika! Şaban Dişli istifa etti (Şaban Dişli kimdir?)

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.10.2017 - 17:27, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Sondakika! Şaban Dişli istifa etti (Şaban Dişli kimdir?)

Şaban Dişli istifa etti! AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ˮGenel Başkan Danışmanlığıˮ görevinden istifa ettiğini bildirdi. Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustosʹta ekonomi alanında çalışmalar yapmak üzere parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca şahsının ˮGenel Başkan Danışmanıˮ olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti. Bu göreve getirilmesi dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanʹa teşekkür eden Dişli, açıklamasında şunları kaydetti: ˮAncak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğanʹa her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğanʹı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim.ˮ KARDEŞİ FETÖʹNÜN ÜST DÜZEY İSİMLERİNDEN Şaban Dişliʹnin kardeşi Mehmet Dişli FETÖ darbe girişiminin askeri kanattaki en üst düzey isimlerinden.  ŞABAN DİŞLİ KİMDİR? Şaban Dişli, 1958 yılında Sakaryaʹda doğdu. ODTÜʹde ekonomi ve istatistik okudu. New York Eyalet Üniversitesiʹnde matematiksel ekonomi alanında master yaptı. Harward Üniversitesiʹnde hızlandırılmış işletme programına katıldı. Çeşitli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1996 yılında Hollanda’da bir bankanın genel müdürlüğü görevine getirildi. 2002 yılına kadar Hollanda’da banka genel müdürü olarak çalıştı. 2002 seçimlerinden sonra AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYKʹsında Ekonomi İşleri Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Dişli, İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilmektedir.
Şaban Dişli istifa etti! AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ˮGenel Başkan Danışmanlığıˮ görevinden istifa ettiğini bildirdi. Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ağustosʹta ekonomi alanında çalışmalar yapmak üzere parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca şahsının ˮGenel Başkan Danışmanıˮ olarak atanması dolayısıyla büyük onur duyduğunu belirtti. Bu göreve getirilmesi dolayısıyla AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanʹa teşekkür eden Dişli, açıklamasında şunları kaydetti:
ˮAncak bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğanʹa her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğanʹı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim.ˮ KARDEŞİ FETÖʹNÜN ÜST DÜZEY İSİMLERİNDEN

Şaban Dişliʹnin kardeşi Mehmet Dişli FETÖ darbe girişiminin askeri kanattaki en üst düzey isimlerinden.  ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

Şaban Dişli, 1958 yılında Sakaryaʹda doğdu. ODTÜʹde ekonomi ve istatistik okudu. New York Eyalet Üniversitesiʹnde matematiksel ekonomi alanında master yaptı. Harward Üniversitesiʹnde hızlandırılmış işletme programına katıldı. Çeşitli bankalarda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1996 yılında Hollanda’da bir bankanın genel müdürlüğü görevine getirildi. 2002 yılına kadar Hollanda’da banka genel müdürü olarak çalıştı. 2002 seçimlerinden sonra AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinden sonra AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYKʹsında Ekonomi İşleri Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Dişli, İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.