Bostancı ve Aydemir’den Kösoğlu’na vefa

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2017 - 18:27, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Bostancı ve Aydemir’den Kösoğlu’na vefa

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Erzurumlu mütefekkir Nevzat Kösoğlu’nu yad ettiler.
Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 10 Ekim 2013’te hakka yürüyen, Erzurum tefekkür vizyonunun önde gelen simalarından Nevzat Kösoğlu’nun milli, yerli düşüncenin timsali olduğunu, hayat üslubu ve eserleriyle dadaşlık değerini ifade ettiğini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da Nevzat Köseoğlu’nun hem bir fikir adamı ve entelektüel, hem de haysiyetli bir aydın olduğuna vurgu yaptı.   ‘KÖSOĞLU ERZURUM’UN ARİFLERİNDENDİ’   TBMM’de gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Her şehrin, yüreği yüksek değerler için atan, beyninde irtifasına erişilmesi zor endişelerin fırtına kopardığı arifleri vardır, Kösoğlu da Erzurum’un ariflerindendi, onu öyle tanıdık.’ dedi.   ‘KÖSOĞLU: MİLLÎ, YERLİ DÜŞÜNCENİN EMSALSİZ İSMİ   Mütefekkir Nevzat Kösoğlu’nu gündem dışı söz alarak yad eden Milletvekili Aydemir, ‘Her şehrin sembol isimleri vardır. O adın karşılığı o şehirdir, şehrin değerleridir, dikkatleridir, şehrin kimliğidir. Asaleti olan kentleri onlar ifade eder. Onların ad ve eserleriyle tarifini bulur o beldeler, başka söze hacet kalmaz. Böyle bir ismi bugün dikkatlere sunmak istiyorum; Nevzat Kösoğlu, dadaş, eski Erzurum Milletvekili, mütefekkir, millî, yerli düşüncenin emsalsiz ismi. ‘ vurgusunda bulundu.   ‘KÖSOĞLU: İRTİFASINA ERİŞİLMESİ ZOR ENDİŞELERİN FIRTINA KOPARDIĞI ARİF’   Nevzat Kösoğlu’nun dadaş irfanını ifade ettiğine kayıt düşen Milletvekili Aydemir, ‘Her şehrin, yüreği yüksek değerler için atan, beyninde irtifasına erişilmesi zor endişelerin fırtına kopardığı arifleri vardır, Kösoğlu da Erzurum’un ariflerindendi, onu öyle tanıdık. Vakarı, gururu, edebi ve haysiyetiyle tam bir dadaş, tam bir Erzurumlu, tam bir Erzurum. O, dadaşça değerlerin oluşturduğu Erzurum efkârının baş barıydı. Erzurum’un zirvelerindendi, lekesiz ve temizdi. Fatihalar, Yasin-i şerifler aziz ruhuna olsun. Mekânı cennettir inşallah. ‘ niyazında bulundu.   NACİ BOSTANCI, “NEVZAT KÖSOĞLU, HAYSİYETLİ BİR AYDINDI!”   Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, “Ekim ayı içerisinde, 25 Ekim 1924 tarihinde Ziya Gökalp vefat etmişti, 10 Ekim 2013 tarihinde Nevzat Kösoğlu vefat etmişti. Her ikisi de milliyetçi siyasi ve entelektüel hareketin insanlarıdır, öncüleridir.” kaydını düştü. Nevzat Köseoğlu’nun hem bir fikir adamı ve entelektüel hem de haysiyetli bir aydın olduğuna da vurgu yapan Bostancı, ‘Ben de kendisini yakından tanıma fırsatını bulmuştum. Bunlar memleketimizin ortak değerleridir. Allah’tan rahmet dilerken geçmişte yapıp ettikleri ve ortaya koydukları eserleri sadece bir kesimin değil, Türkiye’nin geleceğini hesaba katan bütün kesimlerin dikkatle takip etmesinin faydalı olacağı kanaatimi de ifade etmek isterim.” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Erzurumlu mütefekkir Nevzat Kösoğlu’nu yad ettiler.

Erzurumsonhaber / Erzurum - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 10 Ekim 2013’te hakka yürüyen, Erzurum tefekkür vizyonunun önde gelen simalarından Nevzat Kösoğlu’nun milli, yerli düşüncenin timsali olduğunu, hayat üslubu ve eserleriyle dadaşlık değerini ifade ettiğini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da Nevzat Köseoğlu’nun hem bir fikir adamı ve entelektüel, hem de haysiyetli bir aydın olduğuna vurgu yaptı.

 

‘KÖSOĞLU ERZURUM’UN ARİFLERİNDENDİ’

 

TBMM’de gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Her şehrin, yüreği yüksek değerler için atan, beyninde irtifasına erişilmesi zor endişelerin fırtına kopardığı arifleri vardır, Kösoğlu da Erzurum’un ariflerindendi, onu öyle tanıdık.’ dedi.

 

‘KÖSOĞLU: MİLLÎ, YERLİ DÜŞÜNCENİN EMSALSİZ İSMİ

 

Mütefekkir Nevzat Kösoğlu’nu gündem dışı söz alarak yad eden Milletvekili Aydemir, ‘Her şehrin sembol isimleri vardır. O adın karşılığı o şehirdir, şehrin değerleridir, dikkatleridir, şehrin kimliğidir. Asaleti olan kentleri onlar ifade eder. Onların ad ve eserleriyle tarifini bulur o beldeler, başka söze hacet kalmaz. Böyle bir ismi bugün dikkatlere sunmak istiyorum; Nevzat Kösoğlu, dadaş, eski Erzurum Milletvekili, mütefekkir, millî, yerli düşüncenin emsalsiz ismi. ‘ vurgusunda bulundu.

 

‘KÖSOĞLU: İRTİFASINA ERİŞİLMESİ ZOR ENDİŞELERİN FIRTINA KOPARDIĞI ARİF’

 

Nevzat Kösoğlu’nun dadaş irfanını ifade ettiğine kayıt düşen Milletvekili Aydemir, ‘Her şehrin, yüreği yüksek değerler için atan, beyninde irtifasına erişilmesi zor endişelerin fırtına kopardığı arifleri vardır, Kösoğlu da Erzurum’un ariflerindendi, onu öyle tanıdık. Vakarı, gururu, edebi ve haysiyetiyle tam bir dadaş, tam bir Erzurumlu, tam bir Erzurum. O, dadaşça değerlerin oluşturduğu Erzurum efkârının baş barıydı. Erzurum’un zirvelerindendi, lekesiz ve temizdi. Fatihalar, Yasin-i şerifler aziz ruhuna olsun. Mekânı cennettir inşallah. ‘ niyazında bulundu.

 

NACİ BOSTANCI, “NEVZAT KÖSOĞLU, HAYSİYETLİ BİR AYDINDI!”

 

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, “Ekim ayı içerisinde, 25 Ekim 1924 tarihinde Ziya Gökalp vefat etmişti, 10 Ekim 2013 tarihinde Nevzat Kösoğlu vefat etmişti. Her ikisi de milliyetçi siyasi ve entelektüel hareketin insanlarıdır, öncüleridir.” kaydını düştü. Nevzat Köseoğlu’nun hem bir fikir adamı ve entelektüel hem de haysiyetli bir aydın olduğuna da vurgu yapan Bostancı, ‘Ben de kendisini yakından tanıma fırsatını bulmuştum. Bunlar memleketimizin ortak değerleridir. Allah’tan rahmet dilerken geçmişte yapıp ettikleri ve ortaya koydukları eserleri sadece bir kesimin değil, Türkiye’nin geleceğini hesaba katan bütün kesimlerin dikkatle takip etmesinin faydalı olacağı kanaatimi de ifade etmek isterim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.