Buz tutan gölete düşen yavru ayıyı jandarma kurtardı

ERZURUM 12.03.2019 - 13:45, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Buz tutan gölete düşen yavru ayıyı jandarma kurtardı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Aşkale ilçesinde yüzeyi buz tutan gölete düşen yavru ayı, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla boğulmaktan kurtuldu.    Olay, Aşkale ilçesi Haydar Hacı Mahallesi yakınında bulunan Şahgöl göletinde meydana geldi. Göletten gelen ses üzerine harekete geçen vatandaşlar yavru ayıyı fark etti ve durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine kısa sürede gölete gelen jandarma, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla boğulmak üzere olan ayı yavrusunu kurtararak kıyıya çıkardı. Battaniyeyle sarılan ayı yavrusu, tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.    Yavru ayının buz tutan gölette balık avlamaya çalıştığı ve bu sırada buzun kırılması üzerine suya düştüğü belirtildi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Aşkale ilçesinde yüzeyi buz tutan gölete düşen yavru ayı, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla boğulmaktan kurtuldu. 


  Olay, Aşkale ilçesi Haydar Hacı Mahallesi yakınında bulunan Şahgöl göletinde meydana geldi. Göletten gelen ses üzerine harekete geçen vatandaşlar yavru ayıyı fark etti ve durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine kısa sürede gölete gelen jandarma, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla boğulmak üzere olan ayı yavrusunu kurtararak kıyıya çıkardı. Battaniyeyle sarılan ayı yavrusu, tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. 


  Yavru ayının buz tutan gölette balık avlamaya çalıştığı ve bu sırada buzun kırılması üzerine suya düştüğü belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.