Doğu Anadolu'da sis ve soğuk hava

BÖLGE 27.12.2017 - 11:21, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Doğu Anadolu'da sis ve soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sis ve soğuk hava yeniden etkisini artırdı.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da gece saatlerinde görülen yoğun sis görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürürken ulaşımda aksamalar yaşandı. Sis ve soğuk havayla oluşan kırağı araçların camını buzla kapladı. Erzurum’da her sabah buz tutan araçların camını kazımadan yola çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlardan Ali Demir, "Doğu’da soğuk hava oldukça etkili. Soğuk hava yaşamı oldukça güçleştiriyor" dedi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede, rüzgarın güneyden hafif, Erzurum ve Erzincan'da zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum Havalimanında 19 derece olarak ölçüldü. Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sis ve soğuk hava yeniden etkisini artırdı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da gece saatlerinde görülen yoğun sis görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürürken ulaşımda aksamalar yaşandı. Sis ve soğuk havayla oluşan kırağı araçların camını buzla kapladı.


Erzurum’da her sabah buz tutan araçların camını kazımadan yola çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlardan Ali Demir, "Doğu’da soğuk hava oldukça etkili. Soğuk hava yaşamı oldukça güçleştiriyor" dedi.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede, rüzgarın güneyden hafif, Erzurum ve Erzincan'da zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.


Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum Havalimanında 19 derece olarak ölçüldü. Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.