Doğu’da Mart kar’ı sevindirdi

ERZURUM 15.03.2021 - 09:06, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Doğu’da Mart kar’ı sevindirdi

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da Mart ayı ile birlikte olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.      Son yılların en kurak Ocak ve Şubat aylarını yaşayan Erzurum’da Mart ayında etkili olan yoğun kar yağışı sevindirdi.    Kar yağışı kent merkezinde hayatı olumsuz yönde etkilerden barajlarda düşük olan su seviyesinin yağışla birlikte yüzde 10 seviyesinde arttığı belirtiliyor. Kırsalda tarım sektöründe çalışan çiftçiler ise yağan kar ile birlikte yaz mevsiminin çok daha bereketli geçeceğini dile getiriyorlar.    Kar yağışının ardından belediye ekipleri kent merkezinde karla mücadele çalışması yaparken, kapanan köy yolları ekiplerce bir bir ulaşıma açılıyor.    Yağan kar ile birlikte palandöken kayak Merkezinde kayak sezonunun bir ay daha uzatılabileceği belirtildi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’da Mart ayı ile birlikte olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.   


  Son yılların en kurak Ocak ve Şubat aylarını yaşayan Erzurum’da Mart ayında etkili olan yoğun kar yağışı sevindirdi. 


  Kar yağışı kent merkezinde hayatı olumsuz yönde etkilerden barajlarda düşük olan su seviyesinin yağışla birlikte yüzde 10 seviyesinde arttığı belirtiliyor. Kırsalda tarım sektöründe çalışan çiftçiler ise yağan kar ile birlikte yaz mevsiminin çok daha bereketli geçeceğini dile getiriyorlar. 


  Kar yağışının ardından belediye ekipleri kent merkezinde karla mücadele çalışması yaparken, kapanan köy yolları ekiplerce bir bir ulaşıma açılıyor. 


  Yağan kar ile birlikte palandöken kayak Merkezinde kayak sezonunun bir ay daha uzatılabileceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.