Dr. Hakkı Yeşilyurt Büyükşehir İçin Aday Adayı

SİYASET 16.11.2018 - 19:48, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Dr. Hakkı Yeşilyurt Büyükşehir İçin Aday Adayı

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Dr. Hakkı Yeşilyurt Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı Oldu.
Erzurumsonhaber / Erzurum -  Ak Partide Belediye Başkan Aday Adaylığı Müracaatlarının son gününde süpriz isimler Aday adaylığı için müracaat etmeye devam ediyor. Bilindiği gibi Ak Parti, Aday aday müracaatlarını bugün saat 17:00 a kadar uzatmıştı. Yoğun taleplerden dolayı Müracaatlar saat 24:00 a kadar uzatıldı.   Müracaatların son gününde Erzurum Siyasi kulislerini heyecanlandıran başvuru yapıldı.   Büyükşehir aday adaylığı için Sağlık Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulunan Dr. Hakkı Yeşilyurt Müracaatını Ak Parti Genel Merkezine yaptı.    Dr. Hakkı YEŞİLYURT Kimdir ?   1962 yılında Erzurum’da doğdu. Aziziye İlkokulu, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu ve Erzurum Lisesini bitirdikten sonra, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. 1985 yılında mecburi hizmetini Nevşehir-Gülşehir Merkez Eğitim Sağlık Ocağı’nda doktor olarak yaptıktan sonra, Gülşehir İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. 1987 yılında Erzurum Dumlu ve Pasinler Sağlık Ocağı’nda hekim olarak görev yaptı. Askerlik görevini 1988 yılında Tunceli Nazımiye’de yaptı.   1989 yılında başladığı TCDD Erzincan Kurum Hekimliği’ni altı yıl yürüttükten sonra 1995-1999 yılları arasında TCDD Erzurum Kurum Hekimliği görevinde bulundu. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlayarak 2004 yılına kadar beş yıl öğretim üyeliği yaptı.  Bu dönemde yurt içi ve yurt dışında bilimsel çalışmalar yaparak, makale, bildiri ve poster yayınladı. Ulusal ve Uluslararası kongre, sempozyum ve eğitimlere katılarak, tıp fakültesi birinci ve ikinci sınıfların eğitim koordinatörlüğünü üstlendi.   Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde 2004 yılından itibaren üç yıl süreyle Başhekim olarak görev yapan  Dr. Hakkı Yeşilyurt Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü olarak, SSK Sağlık Kuruluşları devrinde 16 ilin oluşturduğu Bölge Koordinatörlüğünde önemli çalışmalar yaptı.   2007 yılı Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başladı. 2009-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Saha Baş Koordinatörlüğü görevini yürüttü.   Bakanlık bünyesinde Flagship eğitimleri, hastane kalite standartları ve sağlık kurumları akreditasyonu gibi birçok organizeye eğitimci-katılımcı ve konuşmacı olarak katılarak, bakanlıklar arası kurul, toplantı ve çalıştaylarda, Bakanlığı temsil etti.   2013 yılının Ekim ayına kadar Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.   2015 yılı Eylül ayı ile 2016 Şubat ayı arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı görevini icra etmiştir.   2016 yılında Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine atanmıştır.    Dr. Hakkı Yeşilyurt evli ve beş çocuk babası olup, İngilizce biliyor.    
Sağlık Bakanlığı Müşaviri Dr. Hakkı Yeşilyurt Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı Oldu.

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Ak Partide Belediye Başkan Aday Adaylığı Müracaatlarının son gününde süpriz isimler Aday adaylığı için müracaat etmeye devam ediyor. Bilindiği gibi Ak Parti, Aday aday müracaatlarını bugün saat 17:00 a kadar uzatmıştı. Yoğun taleplerden dolayı Müracaatlar saat 24:00 a kadar uzatıldı.

 

Müracaatların son gününde Erzurum Siyasi kulislerini heyecanlandıran başvuru yapıldı.

 

Büyükşehir aday adaylığı için Sağlık Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulunan Dr. Hakkı Yeşilyurt Müracaatını Ak Parti Genel Merkezine yaptı. 

 

Dr. Hakkı YEŞİLYURT Kimdir ?

 

1962 yılında Erzurum’da doğdu. Aziziye İlkokulu, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu ve Erzurum Lisesini bitirdikten sonra, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. 1985 yılında mecburi hizmetini Nevşehir-Gülşehir Merkez Eğitim Sağlık Ocağı’nda doktor olarak yaptıktan sonra, Gülşehir İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. 1987 yılında Erzurum Dumlu ve Pasinler Sağlık Ocağı’nda hekim olarak görev yaptı. Askerlik görevini 1988 yılında Tunceli Nazımiye’de yaptı.

 

1989 yılında başladığı TCDD Erzincan Kurum Hekimliği’ni altı yıl yürüttükten sonra 1995-1999 yılları arasında TCDD Erzurum Kurum Hekimliği görevinde bulundu. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlayarak 2004 yılına kadar beş yıl öğretim üyeliği yaptı. 


Bu dönemde yurt içi ve yurt dışında bilimsel çalışmalar yaparak, makale, bildiri ve poster yayınladı. Ulusal ve Uluslararası kongre, sempozyum ve eğitimlere katılarak, tıp fakültesi birinci ve ikinci sınıfların eğitim koordinatörlüğünü üstlendi.

 

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nde 2004 yılından itibaren üç yıl süreyle Başhekim olarak görev yapan  Dr. Hakkı Yeşilyurt Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü olarak, SSK Sağlık Kuruluşları devrinde 16 ilin oluşturduğu Bölge Koordinatörlüğünde önemli çalışmalar yaptı.

 

2007 yılı Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başladı. 2009-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Saha Baş Koordinatörlüğü görevini yürüttü.

 

Bakanlık bünyesinde Flagship eğitimleri, hastane kalite standartları ve sağlık kurumları akreditasyonu gibi birçok organizeye eğitimci-katılımcı ve konuşmacı olarak katılarak, bakanlıklar arası kurul, toplantı ve çalıştaylarda, Bakanlığı temsil etti.

 

2013 yılının Ekim ayına kadar Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

 

2015 yılı Eylül ayı ile 2016 Şubat ayı arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı görevini icra etmiştir.

 

2016 yılında Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine atanmıştır.

 

 Dr. Hakkı Yeşilyurt evli ve beş çocuk babası olup, İngilizce biliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.