DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Kar Kış Demeden Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

ERZURUM 29.11.2017 - 14:23, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Kar Kış Demeden Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Hizmete aldığı tesisler ile ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayarak bölgenin yatırım lokomotifi olan DSİ 8. Bölge Müdürlüğü yaz kış demeden projelerin hayata geçmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
  Erzurum son haber / Erzurum - Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum ’da da havaların soğuması, karın toprakla buluşması gündüz hava sıcaklığının – eksi derecelere düşmesine rağmen Ortabahçe Sulaması inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor.   Projenin Su Kaynağı Kuzgun Barajı olup,  Fırat havzasında yer alan Ortabahçe Sulaması Erzurum iline bağlı Aziziye ve Aşkale ilçe sınırları içerisindeki bir kısım köyleri kapsamaktadır.   Çalışmaların aralıksız devam ettiği projede 28.09.2017 tarihinde 8 900 dekar zirai araziye deneme suyu verilmiş olup 2017 yılı sonuna kadar ise 32.500 dekar zirai arazinin suyla buluşturulması hedeflenmektedir.   Modern sulama sistemi ile inşa edilen proje tamamlandığında 2017 Yılı  birim fiyatları ile dekar başına 600 TL net gelir artışı ülke ekonomisine  yıllık  38 328 000 TL katkı ve 1916 kişiye istihdam sağlayacaktır.   Çiftçimize önemli katkılar sağlayacak olan projenin tamamlanmasını bölge halkı heyecanla beklemektedir.   Projenin tamamlanmasıyla çiftçimizin gelirinde yaşanacak artışın sonucunda bölge halkının refah seviyesi yükselecektir.
Hizmete aldığı tesisler ile ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayarak bölgenin yatırım lokomotifi olan DSİ 8. Bölge Müdürlüğü yaz kış demeden projelerin hayata geçmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Erzurum son haber / Erzurum - Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum ’da da havaların soğuması, karın toprakla buluşması gündüz hava sıcaklığının – eksi derecelere düşmesine rağmen Ortabahçe Sulaması inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor.

 

Projenin Su Kaynağı Kuzgun Barajı olup,  Fırat havzasında yer alan Ortabahçe Sulaması Erzurum iline bağlı Aziziye ve Aşkale ilçe sınırları içerisindeki bir kısım köyleri kapsamaktadır.

 

Çalışmaların aralıksız devam ettiği projede 28.09.2017 tarihinde 8 900 dekar zirai araziye deneme suyu verilmiş olup 2017 yılı sonuna kadar ise 32.500 dekar zirai arazinin suyla buluşturulması hedeflenmektedir.

 

Modern sulama sistemi ile inşa edilen proje tamamlandığında 2017 Yılı  birim fiyatları ile dekar başına 600 TL net gelir artışı ülke ekonomisine  yıllık  38 328 000 TL katkı ve 1916 kişiye istihdam sağlayacaktır.

 

Çiftçimize önemli katkılar sağlayacak olan projenin tamamlanmasını bölge halkı heyecanla beklemektedir.

 

Projenin tamamlanmasıyla çiftçimizin gelirinde yaşanacak artışın sonucunda bölge halkının refah seviyesi yükselecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.