Dutlu yaylasında çifte Bayram yaşadılar

İLÇELER 15.08.2019 - 14:24, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Dutlu yaylasında çifte Bayram yaşadılar

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Dutlu köyü yaylası cüşkürüt mevkisinde  sarı cam ormanları arasında yapıla piknik gününde yöresel oyunlar oynandı halaylar çekildi.      Oltu Dutlu köyünde geleneksel hale getirdikleri her kurban bayramının üçüncü günü  cüşkürüt mevkiinde bir araya gelerek hem köylüler arasında bayramlaşma yapılıyor hem hasret gideriyorlar.    Sabah erken saatlerde yaylaya çıkan Dutlu Köylüleri cağ dönerler semaverleri yaktılar Davul zurna ile halaylar çektiler köyün gençleri ise yöresel oyunları oynadılar. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Dutlu köyü yaylası cüşkürüt mevkisinde  sarı cam ormanları arasında yapıla piknik gününde yöresel oyunlar oynandı halaylar çekildi.   


  Oltu Dutlu köyünde geleneksel hale getirdikleri her kurban bayramının üçüncü günü  cüşkürüt mevkiinde bir araya gelerek hem köylüler arasında bayramlaşma yapılıyor hem hasret gideriyorlar. 


  Sabah erken saatlerde yaylaya çıkan Dutlu Köylüleri cağ dönerler semaverleri yaktılar Davul zurna ile halaylar çektiler köyün gençleri ise yöresel oyunları oynadılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.