Erzurum'da 'ALLAHUEKBER DAĞI ŞEHİTLERİNİ ANMA MİLLİ BİLİNÇ KAMPI' Faaliyeti Gerçekleşti

ERZURUM 22.12.2019 - 10:50, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum'da 'ALLAHUEKBER DAĞI ŞEHİTLERİNİ ANMA MİLLİ BİLİNÇ KAMPI' Faaliyeti Gerçekleşti

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da 21.12.2019 tarihinde Cumartesi Günü, sabahın erken saatlerinde Havuzbaşı Kent Meydanı’nda, ‘‘Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Bilinç Kampı’’ faaliyeti düzenlendi, etkinlikle birlikte fotoğraf sergisi de vatandaşlara sunuldu. 22.12.2019 tarihinde ise saat 19.30’da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda konferans düzenleyecek.   Erzurum’da 21.12.2019 tarihinde Cumartesi Günü, sabahın erken saatlerinde Havuzbaşı Kent Meydanı’nda, ‘‘Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Bilinç Kampı’’ faaliyeti düzenlendi, etkinlikle birlikte fotoğraf sergisi de vatandaşlara sunuldu. 22.12.2019 tarihinde ise saat 19.30’da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Türkiye İzcilik Federasyonu, WOSM (Dünya İzcilik Federasyonu), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuveyt Türk Bankası aracılığıyla, ‘‘İzciler Allahuekber Dağı Şehitlerine Yürüyor’’ adlı konferansı düzenleyecek.   Türkiye İzcilik Federasyonu’nu konuyla ilgili; ‘‘Bu toprakları bizlere vatan yapmak için şanlı ecdadımızın Erzurum’dan başlattığı çetin mücadelelerin üzerinden 105 yıl geçmesine rağmen; yeni nesillerin bu kahramanlık destanını fark etmesi ve aynı duyguları bir kez daha hmesi için Türkiye İzcilik Federasyonu olarak ‘Kafkas Cephesi Sarıkamış Harekâtı’nın yıl dönümünde ülkemizin birçok ilinden ve Filistin, Mısır, Suriye, Kuveyt, Filipinler, Lübnan, Azerbaycan, Kosova, Sırbistan, Gürcistan gibi ülkelerden katılımların olduğu ‘Allahuekber Dağları Şehitlerini Anma Milli Bilinç Faaliyetini’ 2005 yılından bu yana düzenlemektedir. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.’’ açıklamasında bulundu.   Etkinliğe Yirmi Kadar Yabancı Uyruklu Davetli Katılacak   Fotoğraf sergisi ile ilgili, on beş yıldır Allahuekber Dağları’nda gerçekleştirilen etkinliklerin sergilendiği fotoğrafların yer aldığı alanın, Havuzbaşı Kent Meydanı olduğunu belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Süheyla Derindere Subaşı; ‘‘Yarın Ahmet Şimşirgil’in de katılacağı bir konferansımız olacak. Türkiye İzcilik Federasyonu davetlisi olarak yaklaşık yirmi kadar yabancı uyruklu davetli katılacak. Bazı vize alamadılar. Şayet vize alabilseydiler daha fazla ülkeden davetli katılacaktı. Biz, yarın akşam bir fener alayı yapacağız. Fener alayının hemen ardından bir konferans tertipleyeceğiz. Bir sonraki gün ise Şenkaya’ya gidip, oradaki fener alayına katılacağız. Ertesi gün, Gaziler Köyü’ndeki etkinliği yapacağız ve şehitlerin yolundan Kaynak Yayla alanına kadar yürüyeceğiz ve şehitlerin o son bölümdeki Kaynak Yayla’daki alanlarda çadır kuracağız. Ardından ise karın üstündeki çadırlarda bir gece yatacağız, mevlit okutacağız, şehitlerimizi yâd edeceğiz. Hemen ertesi günü tekrar yürüyüşe geçip, akabinde herkesi evlerine göndereceğiz.’’ diye belirtti.       HABER: Devrim AKTÜRK             

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’da 21.12.2019 tarihinde Cumartesi Günü, sabahın erken saatlerinde Havuzbaşı Kent Meydanı’nda, ‘‘Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Bilinç Kampı’’ faaliyeti düzenlendi, etkinlikle birlikte fotoğraf sergisi de vatandaşlara sunuldu. 22.12.2019 tarihinde ise saat 19.30’da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda konferans düzenleyecek.

 

Erzurum’da 21.12.2019 tarihinde Cumartesi Günü, sabahın erken saatlerinde Havuzbaşı Kent Meydanı’nda, ‘‘Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Bilinç Kampı’’ faaliyeti düzenlendi, etkinlikle birlikte fotoğraf sergisi de vatandaşlara sunuldu. 22.12.2019 tarihinde ise saat 19.30’da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Türkiye İzcilik Federasyonu, WOSM (Dünya İzcilik Federasyonu), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuveyt Türk Bankası aracılığıyla, ‘‘İzciler Allahuekber Dağı Şehitlerine Yürüyor’’ adlı konferansı düzenleyecek.

 

Türkiye İzcilik Federasyonu’nu konuyla ilgili; ‘‘Bu toprakları bizlere vatan yapmak için şanlı ecdadımızın Erzurum’dan başlattığı çetin mücadelelerin üzerinden 105 yıl geçmesine rağmen; yeni nesillerin bu kahramanlık destanını fark etmesi ve aynı duyguları bir kez daha hmesi için Türkiye İzcilik Federasyonu olarak ‘Kafkas Cephesi Sarıkamış Harekâtı’nın yıl dönümünde ülkemizin birçok ilinden ve Filistin, Mısır, Suriye, Kuveyt, Filipinler, Lübnan, Azerbaycan, Kosova, Sırbistan, Gürcistan gibi ülkelerden katılımların olduğu ‘Allahuekber Dağları Şehitlerini Anma Milli Bilinç Faaliyetini’ 2005 yılından bu yana düzenlemektedir. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.’’ açıklamasında bulundu.

 

Etkinliğe Yirmi Kadar Yabancı Uyruklu Davetli Katılacak

 

Fotoğraf sergisi ile ilgili, on beş yıldır Allahuekber Dağları’nda gerçekleştirilen etkinliklerin sergilendiği fotoğrafların yer aldığı alanın, Havuzbaşı Kent Meydanı olduğunu belirten Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Süheyla Derindere Subaşı; ‘‘Yarın Ahmet Şimşirgil’in de katılacağı bir konferansımız olacak. Türkiye İzcilik Federasyonu davetlisi olarak yaklaşık yirmi kadar yabancı uyruklu davetli katılacak. Bazı vize alamadılar. Şayet vize alabilseydiler daha fazla ülkeden davetli katılacaktı. Biz, yarın akşam bir fener alayı yapacağız. Fener alayının hemen ardından bir konferans tertipleyeceğiz. Bir sonraki gün ise Şenkaya’ya gidip, oradaki fener alayına katılacağız. Ertesi gün, Gaziler Köyü’ndeki etkinliği yapacağız ve şehitlerin yolundan Kaynak Yayla alanına kadar yürüyeceğiz ve şehitlerin o son bölümdeki Kaynak Yayla’daki alanlarda çadır kuracağız. Ardından ise karın üstündeki çadırlarda bir gece yatacağız, mevlit okutacağız, şehitlerimizi yâd edeceğiz. Hemen ertesi günü tekrar yürüyüşe geçip, akabinde herkesi evlerine göndereceğiz.’’ diye belirtti.

 

 

 

HABER: Devrim AKTÜRK             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.