Erzurum'da Kayıp Olarak Aranan Kız Kocaeli'de Bulundu

ASAYİŞ 27.06.2018 - 22:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum'da Kayıp Olarak Aranan Kız Kocaeli'de Bulundu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum'da resim kursuna gitmek için evinden ayrılan ve 18 gün sonra bulunan 17 yaşındaki genç kızın, evlenmek amacıyla sosyal medyada tanıştığı erkek arkadaşı ile kaçtığı belirlendi. Bulunan kız, Kocaeli’nde kendi isteğiyle yetiştirme yurduna yerleştirildi.      Merkeze bağlı Yenişehir semtinde ikamet eden Memduh ve Zeynep Ç. çiftinin, 18 gün önce kaybolan 17 yaşındaki kızları S.Ç'nin bulunması için Palandöken ilçesindeki Yenişehir Polis Merkezine müracaat etmesi sonrası olaya ilişkin cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatıldı.    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince kurulan özel ekibin yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde S.Ç'nin Kocaeli'de olduğunu saptadı.    Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen özel ekip, S.Ç. ve erkek arkadaşı E.Ö'yü bu kentte yakaladı.    S.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yetiştirme yurduna teslim edildi, E.Ö. ise ifadesi alınarak serbest bırakıldı.    E.Ö'nün ifadesinde, S.Ç. ile sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve bir yıldır görüştüklerini belirterek, "Bugüne kadar yüz yüze hiç görüşmemiştik. En sonki görüşmemizde bana 8 Haziran'da 18 yaşına gireceğini söyledi. 6 Haziran'da İstanbul'dan Erzurum'a uçakla geldim ve onu alarak İstanbul'a döndük." ifadelerini kullandığı öğrenildi.    S.Ç'nin ise E.Ö. ile sosyal medyadan tanıştığını, evlenmek amacıyla kaçtığını söylediği, "Herhangi bir zorlama yok, kendi rızamla geldim." dediği belirtildi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum'da resim kursuna gitmek için evinden ayrılan ve 18 gün sonra bulunan 17 yaşındaki genç kızın, evlenmek amacıyla sosyal medyada tanıştığı erkek arkadaşı ile kaçtığı belirlendi. Bulunan kız, Kocaeli’nde kendi isteğiyle yetiştirme yurduna yerleştirildi.   


  Merkeze bağlı Yenişehir semtinde ikamet eden Memduh ve Zeynep Ç. çiftinin, 18 gün önce kaybolan 17 yaşındaki kızları S.Ç'nin bulunması için Palandöken ilçesindeki Yenişehir Polis Merkezine müracaat etmesi sonrası olaya ilişkin cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatıldı. 


  Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince kurulan özel ekibin yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde S.Ç'nin Kocaeli'de olduğunu saptadı. 


  Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen özel ekip, S.Ç. ve erkek arkadaşı E.Ö'yü bu kentte yakaladı. 


  S.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yetiştirme yurduna teslim edildi, E.Ö. ise ifadesi alınarak serbest bırakıldı. 


  E.Ö'nün ifadesinde, S.Ç. ile sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve bir yıldır görüştüklerini belirterek, "Bugüne kadar yüz yüze hiç görüşmemiştik. En sonki görüşmemizde bana 8 Haziran'da 18 yaşına gireceğini söyledi. 6 Haziran'da İstanbul'dan Erzurum'a uçakla geldim ve onu alarak İstanbul'a döndük." ifadelerini kullandığı öğrenildi. 


  S.Ç'nin ise E.Ö. ile sosyal medyadan tanıştığını, evlenmek amacıyla kaçtığını söylediği, "Herhangi bir zorlama yok, kendi rızamla geldim." dediği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.