Erzurum Narman'da Âşık Sümmani anılıyor

İLÇELER 17.08.2019 - 11:58, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum Narman'da Âşık Sümmani anılıyor

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Aşık Sümmaniyi Anma Şenlikleri Narman ilçesine bağlı Samikale Köyü’nde başladı.      Samikale Köyü’nde Aşık Sümmani konağı ve türbe  ziyaretinin ardından Ablak Taşı ziyareti için toplu yürüyüş yapıldı.    Ablak Taşında Aşık Sümmani hakkında konuşmalar, aşıkların  sunumları gerçekleştirildi. Programa Narman Kaymakam Vekili Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Burhanettin Eser, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.    Anma etkinliğinin ikinci bölümünde ise Narman Kültür Merkezi’nde Moderatör Lokman Arslan’ın başkanlığında Osman Nuri Karadayı (Aşık Sümmani’de İlahi Aşk), Prof Dr. Ömer Özden (Aşık Sümmani’ Şiirlerinde Felsefi Öğeler), Yazar Muhammed Hanefi İspirli (Bir Şairin Gözüyle Aşık Sümmani), İsmail Bingöl (Bir Aşk Çağlayanı: Sümmani) ve Şeref Altunok (Bir kenara yazılan Sümmani) başlıklı sunumları ile devam edecek.    Programın son bölümünde ise Narman meydanında halk konseri düzenlenecek. Programda;  İrfan Ömerderelioğlu’nun şiir seslendirmesinin ardından Edanur Kandil,  Narmanlı Selim, Seda Avcıoğlu Konseri Abdullah Erkal, İsmail Bingöl,  Aysun Gültekin ve Grub Abdal sahne alacak. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Aşık Sümmaniyi Anma Şenlikleri Narman ilçesine bağlı Samikale Köyü’nde başladı.   


  Samikale Köyü’nde Aşık Sümmani konağı ve türbe  ziyaretinin ardından Ablak Taşı ziyareti için toplu yürüyüş yapıldı. 


  Ablak Taşında Aşık Sümmani hakkında konuşmalar, aşıkların  sunumları gerçekleştirildi. Programa Narman Kaymakam Vekili Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Burhanettin Eser, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 


  Anma etkinliğinin ikinci bölümünde ise Narman Kültür Merkezi’nde Moderatör Lokman Arslan’ın başkanlığında Osman Nuri Karadayı (Aşık Sümmani’de İlahi Aşk), Prof Dr. Ömer Özden (Aşık Sümmani’ Şiirlerinde Felsefi Öğeler), Yazar Muhammed Hanefi İspirli (Bir Şairin Gözüyle Aşık Sümmani), İsmail Bingöl (Bir Aşk Çağlayanı: Sümmani) ve Şeref Altunok (Bir kenara yazılan Sümmani) başlıklı sunumları ile devam edecek. 


  Programın son bölümünde ise Narman meydanında halk konseri düzenlenecek. Programda;  İrfan Ömerderelioğlu’nun şiir seslendirmesinin ardından Edanur Kandil,  Narmanlı Selim, Seda Avcıoğlu Konseri Abdullah Erkal, İsmail Bingöl,  Aysun Gültekin ve Grub Abdal sahne alacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.