ESKİ Genel Müdürü Remzi ERTEK'ten 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

ERZURUM 22.03.2020 - 15:08, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

ESKİ Genel Müdürü Remzi ERTEK'ten 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “ Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahip, en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı ve insan faaliyetlerini ayakta tutan yegâne kaynağımızdır. Dünya nüfusunun hızlı artışının yanı sıra, küresel ısınma, endüstrileşme, yer altı ve yer üstü kaynakların hoyratça kullanılması, israf edilmesi  gibi etkenlere bağlı olarak dünya genelinde bazı bölgelerde tatlı suya erişimde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Su hayatın varlığı ve devamlılığı için vazgeçilmez bir kaynaktır. İnsanların en önemli haklarından biride temiz ve içmeye elverişli suya sahip olmalarıdır. Dünyamızın geleceğini ve medeniyeti tehdit eden en önemli çevre felaketlerinden birisi, tatlı su kaynaklarının hızla kirlenmesi ve tüketilmesidir. Su, hayattır.  Su varsa hayat vardır.  Hayat  suyla başlamıştır suyla devam edecektir.   Su geleceğimizi güvence altına almak için üzerinde titizlikle durmamızı gerektiren önemli bir kaynaktır. Hayatın ana unsuru olan suyla ilgili algılamalar, uzun yıllar, insanın ve bulunduğu çevrenin ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı kalmıştır.  20 nci Yüzyılın sonlarında, suyun global anlamda ele alınması, başka bir deyişle, suyun, bulunduğu bölgede kullanılıp tüketilen bir madde olduğu anlayışının yerine, insanlığın ortak değeri olduğu anlayışı benimsenmiştir. Bu vesileyle 22 Mart 1993’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Dünya Su Günü’nde tükettiğimiz kaynakları korumanın önemine vurgu yapan Ertek, ‘’Suyu doğru dikkatli ve israf etmeden kullanmamızı  insanlığa sunulmuş en büyük nimet olan suyun tüm insanlığın ortak malı olduğunu ve her insanın sudan yararlanma hakkı olduğunu söyledi . İnsanımızın ihtiyacı olan sağlıklı içme ve kullanma suyunun sürdürülebilir bir şekilde sağlanması  bizim asli görevimizdir. Su nimetinin kıymeti yok olunca daha iyi anlaşılıyor.  Allahın  verdiği nimetler için O’na  ne kadar şükretsek azdır. Su yaşam için olmazsa olmaz bir nimettir. Her şeyi SU’dan yarattık diyen Rabbimiz yaşamamızı da onunla devam ettirmektedir.  Rabbimiz hiç kimseyi susuz  bırakmasın.’’ dedi. Ertek, Koronavirüs için’de  devletimizin aldığı tedbirlere uymamız gerektiğini ve   Ellerimizi sık sık su ve normal sabun ile 20 saniye ovarak yıkayalım. Allah’ın yardımı, Milletimizin özverisi  ile bu süreci de güçlenerek atlatacağız inşallah .’’ dedi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “ Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahip, en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı ve insan faaliyetlerini ayakta tutan yegâne kaynağımızdır. Dünya nüfusunun hızlı artışının yanı sıra, küresel ısınma, endüstrileşme, yer altı ve yer üstü kaynakların hoyratça kullanılması, israf edilmesi  gibi etkenlere bağlı olarak dünya genelinde bazı bölgelerde tatlı suya erişimde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.


Su hayatın varlığı ve devamlılığı için vazgeçilmez bir kaynaktır. İnsanların en önemli haklarından biride temiz ve içmeye elverişli suya sahip olmalarıdır. Dünyamızın geleceğini ve medeniyeti tehdit eden en önemli çevre felaketlerinden birisi, tatlı su kaynaklarının hızla kirlenmesi ve tüketilmesidir.


Su, hayattır.  Su varsa hayat vardır.  Hayat  suyla başlamıştır suyla devam edecektir.   Su geleceğimizi güvence altına almak için üzerinde titizlikle durmamızı gerektiren önemli bir kaynaktır. Hayatın ana unsuru olan suyla ilgili algılamalar, uzun yıllar, insanın ve bulunduğu çevrenin ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı kalmıştır.


 20 nci Yüzyılın sonlarında, suyun global anlamda ele alınması, başka bir deyişle, suyun, bulunduğu bölgede kullanılıp tüketilen bir madde olduğu anlayışının yerine, insanlığın ortak değeri olduğu anlayışı benimsenmiştir.


Bu vesileyle


22 Mart 1993’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Dünya Su Günü’nde tükettiğimiz kaynakları korumanın önemine vurgu yapan Ertek, ‘’Suyu doğru dikkatli ve israf etmeden kullanmamızı  insanlığa sunulmuş en büyük nimet olan suyun tüm insanlığın ortak malı olduğunu ve her insanın sudan yararlanma hakkı olduğunu söyledi . İnsanımızın ihtiyacı olan sağlıklı içme ve kullanma suyunun sürdürülebilir bir şekilde sağlanması  bizim asli görevimizdir. Su nimetinin kıymeti yok olunca daha iyi anlaşılıyor.  Allahın  verdiği nimetler için O’na  ne kadar şükretsek azdır. Su yaşam için olmazsa olmaz bir nimettir. Her şeyi SU’dan yarattık diyen Rabbimiz yaşamamızı da onunla devam ettirmektedir.  Rabbimiz hiç kimseyi susuz  bırakmasın.’’ dedi.


Ertek, Koronavirüs için’de  devletimizin aldığı tedbirlere uymamız gerektiğini ve   Ellerimizi sık sık su ve normal sabun ile 20 saniye ovarak yıkayalım. Allah’ın yardımı, Milletimizin özverisi  ile bu süreci de güçlenerek atlatacağız inşallah .’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.