ETÜ ile URMİYE Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

EĞİTİM 17.02.2018 - 07:22, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

ETÜ ile URMİYE Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

İnovatif düşünceyle eğitim anlayışı ve öğrenci odaklı çalışma prensipleriyle günden güne büyüyen ETÜ Akademik işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Her iki üniversite arasında hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve teknik imkanlarını paylaşabilmelerinin yolunu açan ETÜ - Urmiye Üniversitesi Akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Urmiye Üniversitesi Rektörü Dr.Rahim Hobbenaghi ve beraberindeki heyet, 16 Şubat 2018 cuma günü Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, “Bu işbirliği protokolünü imzalayarak Erzurum Teknik Üniversitesi ile Urmiye Üniversitesi arasında güçlü bir köprü inşa etmeyi umuyoruz. Bu köprü iki üniversite arasında güçlü bir bağ oluşturma adına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini ve kültürlerini paylaşması yolunda hizmet edecektir.” ifadelerini kullandı. Programın ardından Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (YÜTAM) gezen heyete akademik işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında ETÜ’nün AR-GE kapasitesi gösterilerek muhtemel ortak çalışma alanları üzerine görüş alış verişinde bulunuldu. YÜTAM ziyareti sırasında merkez müdürü Prof. Dr. Fatih Yetim ziyaretçilere merkez bünyemizde bulunan iki adet 1000 sınıfı temiz oda (clean room) içerisinde fotonik ve güneş enerjisi teknolojileri, Biyomekanik - Biyomalzeme, Nano ve Mikro Akışkanlar Mekaniği, Organik LED Teknolojileri, Biyoteknoloji ve sismik araştırmalar alt gruplarına ait laboratuvarlar ve bu laboratuvarlarda gerçekleştirilen üretim ve araştımalar hakkında bilgiler verdi. Konuk rektör Dr. Hobbenaghi ve beraberindeki heyetin özellikle hastaya özel implant uygulamalarında kullanılan son teknoloji ürünü olan seçici lazer ergitme (SLE) cihazı ile dünyada dört adet olan ve ülkemizde yalnızca Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi” (YÜTAM) da bulunan PIV cihazlarına ilgi gösterdikleri gözlemlendi. Gezinin ardından karşılıklı hediye alışverişinde bulunulduktan sonra heyet üniversiteden ayrıldı.
İnovatif düşünceyle eğitim anlayışı ve öğrenci odaklı çalışma prensipleriyle günden güne büyüyen ETÜ Akademik işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Her iki üniversite arasında hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve teknik imkanlarını paylaşabilmelerinin yolunu açan ETÜ - Urmiye Üniversitesi Akademik işbirliği protokolü imzalandı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Urmiye Üniversitesi Rektörü Dr.Rahim Hobbenaghi ve beraberindeki heyet, 16 Şubat 2018 cuma günü Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, “Bu işbirliği protokolünü imzalayarak Erzurum Teknik Üniversitesi ile Urmiye Üniversitesi arasında güçlü bir köprü inşa etmeyi umuyoruz. Bu köprü iki üniversite arasında güçlü bir bağ oluşturma adına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini ve kültürlerini paylaşması yolunda hizmet edecektir.” ifadelerini kullandı.
Programın ardından Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (YÜTAM) gezen heyete akademik işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında ETÜ’nün AR-GE kapasitesi gösterilerek muhtemel ortak çalışma alanları üzerine görüş alış verişinde bulunuldu. YÜTAM ziyareti sırasında merkez müdürü Prof. Dr. Fatih Yetim ziyaretçilere merkez bünyemizde bulunan iki adet 1000 sınıfı temiz oda (clean room) içerisinde fotonik ve güneş enerjisi teknolojileri, Biyomekanik - Biyomalzeme, Nano ve Mikro Akışkanlar Mekaniği, Organik LED Teknolojileri, Biyoteknoloji ve sismik araştırmalar alt gruplarına ait laboratuvarlar ve bu laboratuvarlarda gerçekleştirilen üretim ve araştımalar hakkında bilgiler verdi.


Konuk rektör Dr. Hobbenaghi ve beraberindeki heyetin özellikle hastaya özel implant uygulamalarında kullanılan son teknoloji ürünü olan seçici lazer ergitme (SLE) cihazı ile dünyada dört adet olan ve ülkemizde yalnızca Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi” (YÜTAM) da bulunan PIV cihazlarına ilgi gösterdikleri gözlemlendi.


Gezinin ardından karşılıklı hediye alışverişinde bulunulduktan sonra heyet üniversiteden ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.