Göğebakan 'Mutlu ve gururluyuz'

ERZURUM 29.10.2019 - 14:15, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Göğebakan 'Mutlu ve gururluyuz'

Erzurumsonhaber / ERZURUM - Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutlu ve gururunu bir kez daha yaşadığımızı söyledi. Göğebakan, "Cumhuriyet Bayramı'mızın 96'ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için her zaman hazır olan bir milleti yenecek güç yoktur. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.      Salı günü 96'ıncı yıl dönümünü kutlayacağımız 29 Ekim'i asırlarca kutlamaya devam edeceğimizi vurgulayan Baro Başkanı Talat Göğebakan, 29 Ekim 1923'ün Türk Milleti'nin karanlığa karşı başkaldırısı olduğunu söyledi. Tarihinde asla esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti'nin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla dolduğunu kaydeden Göğebakan şunları söyledi:    "Kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı ile kazanılan bu mücadele zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923'te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiştir. Türk milletinin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğu tüm dünya yakın bilir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamamıştır, olamayacaktır da. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96'ıncı yıl dönümünü kutuluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor, bu topraklar için canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." 

Erzurumsonhaber / ERZURUM - Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutlu ve gururunu bir kez daha yaşadığımızı söyledi. Göğebakan, "Cumhuriyet Bayramı'mızın 96'ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için her zaman hazır olan bir milleti yenecek güç yoktur. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.   


  Salı günü 96'ıncı yıl dönümünü kutlayacağımız 29 Ekim'i asırlarca kutlamaya devam edeceğimizi vurgulayan Baro Başkanı Talat Göğebakan, 29 Ekim 1923'ün Türk Milleti'nin karanlığa karşı başkaldırısı olduğunu söyledi. Tarihinde asla esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti'nin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla dolduğunu kaydeden Göğebakan şunları söyledi: 


  "Kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı ile kazanılan bu mücadele zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923'te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiştir. Türk milletinin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğu tüm dünya yakın bilir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamamıştır, olamayacaktır da. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96'ıncı yıl dönümünü kutuluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor, bu topraklar için canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.