Hakan Hadi Kadıoğlu’nun ‘Bir Pasin Kitabı’ çıktı

KÜLTÜR 17.02.2020 - 11:38, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Hakan Hadi Kadıoğlu’nun ‘Bir Pasin Kitabı’ çıktı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu’nun ‘Bir Pasin kitabı’ çıktı.      Pasinler Belediyesi tarafından bastırılan ve Pasinler Belediyesi’nin İlk yayını olan kitapta Pasinler’in tarihsel coğrafya yapısı, Pasin Yolları, Pasin’in Bey Mezarları, Pasin Mirza Bey Kaplıcası: Büyük Çermik, Kargapazarı’nın Stratejik Önemi, Pasin’in Kara Günleri: Gide de Gelmeye Zalim Seneler, Çocukluğumun Pasinleri: Birkaç Mekan Birkaç İnsan, İki Tanık Bir Deprem: 1924 Hasankale Depremi, Çermik Adetleri: Pasinler’de Çermik Unsuru Etrafında Oluşmuş Adetler, Bir Kültürel Kalıt Hamamtası, Pasin Mesireleri, Türk Dünyası Bağlantılı Pasin Coğrafyası Halk İnançları, Pasinde Geziler gibi konular yer alıyor.    Kadıoğlu’nun yıllar süren araştırma, gezi, yerinde tespit ve doğrulama çalışmaları sonucunda yazdıklarından oluşan, kapak tasarımı Erzurum’un güzide ve mümtaz grafikerlerinden Orhan Ardahanlı’nın eseri olan ‘Bir Pasin Kitabı’ projesi yayımını destekleyen Pasinler Belediyesi’nin kültürel etkinliğinde önemli bir yere sahip olacak. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu’nun ‘Bir Pasin kitabı’ çıktı.   


  Pasinler Belediyesi tarafından bastırılan ve Pasinler Belediyesi’nin İlk yayını olan kitapta Pasinler’in tarihsel coğrafya yapısı, Pasin Yolları, Pasin’in Bey Mezarları, Pasin Mirza Bey Kaplıcası: Büyük Çermik, Kargapazarı’nın Stratejik Önemi, Pasin’in Kara Günleri: Gide de Gelmeye Zalim Seneler, Çocukluğumun Pasinleri: Birkaç Mekan Birkaç İnsan, İki Tanık Bir Deprem: 1924 Hasankale Depremi, Çermik Adetleri: Pasinler’de Çermik Unsuru Etrafında Oluşmuş Adetler, Bir Kültürel Kalıt Hamamtası, Pasin Mesireleri, Türk Dünyası Bağlantılı Pasin Coğrafyası Halk İnançları, Pasinde Geziler gibi konular yer alıyor. 


  Kadıoğlu’nun yıllar süren araştırma, gezi, yerinde tespit ve doğrulama çalışmaları sonucunda yazdıklarından oluşan, kapak tasarımı Erzurum’un güzide ve mümtaz grafikerlerinden Orhan Ardahanlı’nın eseri olan ‘Bir Pasin Kitabı’ projesi yayımını destekleyen Pasinler Belediyesi’nin kültürel etkinliğinde önemli bir yere sahip olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.