Haydar Aliyev'in anma gününe ithaf edilen kan verme kampanyası düzenlendi

DÜNYA 17.12.2017 - 16:45, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Haydar Aliyev'in anma gününe ithaf edilen kan verme kampanyası düzenlendi

Modern Azerbaycan Gençler Birliği Tıp Üniversitesi Öğretim Terapevtik Kliniğinde büyük önder Haydar Aliyev'i anma gününe ithaf edilen kan verme kampanyası düzenlendi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Henüz yeni kurulmasına rağmen önüne çok büyük hedefler koyan Modern Azerbaycan Gençler Sosyal Birliği’nin ilk etkinliği kan bağışı oldu. Bakü ve Sumgayıt'ın çeşitli eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri, ayrıca özel şirketler ve devlet kurumlarında çalışan gençler ile birlikte anma gününda büyük lider Haydar Aliyev ve akademisyen Zarife Aliyeva'nın mezarını ziyaret ederek güller serdiler.   Bu ziyaretin ardından Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden gençler vatan için canından geçenleri yad etti. Daha sonra anma günü Azerbaycan Tıp Üniversitesi Öğretim Terapevtik Kliniğinde hayır amaçlı kan verme kampanyası ile devam etti. Kan kampanyasında "Çağdaş Azerbaycan Gençler" Sosyal Birliği'nin 50'ye yakın üyesi katıldı. Sosyal birliğin başkanı Orhan Fəxrəddinov; “Bu etkinlik yeni oluşan sosyal birliğin ilk işi olsa da önümüzde gençleri daha büyük projeler, etkinlikler bekliyor. Ulu önder Haydar Aliyev'in Azerbaycan gençliğine desteğinin büyük olduğunu belirtti. Orhan Fəxrəddinov, gençler siyasetinin ulu önderin davası yolunda Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından da başarıyla sürdürüldüğünü, gençlerin de bu desteği hissedip sorumluluklarını idrak ettiğini ve bu amaçla "Çağdaş Azerbaycan Gençler" Sosyal Birliğinin etrafında birleştiklerini kaydetti. Onun sözlerine göre sosyal birliğin temel amacı Azerbaycancılık ideolojisinin tebliği, sınırlarımızın sınırları çerçevesinde ayrıca ülkemizin sınırları dışında gençlerimizin entelektüel ve bireysel gelişimini sağlamak, yabancı ülkelerde yaşayan Azerbaycanlı gençler ile ülkemizde yaşayan gençlerin örgütlenmesine, daha sıkı işbirliğini sağlamak, Azerbaycan kültürünün dünyaya tanıtılmasında, Karabağ gerçeğinin dünya kamuoyuna duyurulmasında gençlerin doğru yönelmesini sağlamaktır.   MAG ÜB ile gençler yerel ve uluslararası projelerde yer alacak, son dönemlerde ülkemizde gözlemlenen toplumsal süreçlerde kate, devletin gençler politikasından kaynaklanan reel fırsatları değerlendirecek, boş zamanlarını verimli yapacak, eğlenerek öğrendiklerini yaşıtları ile paylaşmak imkanı kazanacaklar. Öyle bugünkü etkinlik ile de talassemi, lösemi, AİDS vs. kan hastalıklarından etkilenen vatandaşlara donör olarak destek olmuşlar.
Modern Azerbaycan Gençler Birliği Tıp Üniversitesi Öğretim Terapevtik Kliniğinde büyük önder Haydar Aliyev'i anma gününe ithaf edilen kan verme kampanyası düzenlendi.

Erzurumsonhaber / ErzurumHenüz yeni kurulmasına rağmen önüne çok büyük hedefler koyan Modern Azerbaycan Gençler Sosyal Birliği’nin ilk etkinliği kan bağışı oldu. Bakü ve Sumgayıt'ın çeşitli eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri, ayrıca özel şirketler ve devlet kurumlarında çalışan gençler ile birlikte anma gününda büyük lider Haydar Aliyev ve akademisyen Zarife Aliyeva'nın mezarını ziyaret ederek güller serdiler.

 

Bu ziyaretin ardından Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden gençler vatan için canından geçenleri yad etti. Daha sonra anma günü Azerbaycan Tıp Üniversitesi Öğretim Terapevtik Kliniğinde hayır amaçlı kan verme kampanyası ile devam etti. Kan kampanyasında "Çağdaş Azerbaycan Gençler" Sosyal Birliği'nin 50'ye yakın üyesi katıldı. Sosyal birliğin başkanı Orhan Fəxrəddinov; “Bu etkinlik yeni oluşan sosyal birliğin ilk işi olsa da önümüzde gençleri daha büyük projeler, etkinlikler bekliyor. Ulu önder Haydar Aliyev'in Azerbaycan gençliğine desteğinin büyük olduğunu belirtti. Orhan Fəxrəddinov, gençler siyasetinin ulu önderin davası yolunda Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından da başarıyla sürdürüldüğünü, gençlerin de bu desteği hissedip sorumluluklarını idrak ettiğini ve bu amaçla "Çağdaş Azerbaycan Gençler" Sosyal Birliğinin etrafında birleştiklerini kaydetti. Onun sözlerine göre sosyal birliğin temel amacı Azerbaycancılık ideolojisinin tebliği, sınırlarımızın sınırları çerçevesinde ayrıca ülkemizin sınırları dışında gençlerimizin entelektüel ve bireysel gelişimini sağlamak, yabancı ülkelerde yaşayan Azerbaycanlı gençler ile ülkemizde yaşayan gençlerin örgütlenmesine, daha sıkı işbirliğini sağlamak, Azerbaycan kültürünün dünyaya tanıtılmasında, Karabağ gerçeğinin dünya kamuoyuna duyurulmasında gençlerin doğru yönelmesini sağlamaktır.

 

MAG ÜB ile gençler yerel ve uluslararası projelerde yer alacak, son dönemlerde ülkemizde gözlemlenen toplumsal süreçlerde kate, devletin gençler politikasından kaynaklanan reel fırsatları değerlendirecek, boş zamanlarını verimli yapacak, eğlenerek öğrendiklerini yaşıtları ile paylaşmak imkanı kazanacaklar. Öyle bugünkü etkinlik ile de talassemi, lösemi, AİDS vs. kan hastalıklarından etkilenen vatandaşlara donör olarak destek olmuşlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.