İş Dünyasından, bürokrasi tıkanıklığına tepki!

EKONOMİ 27.11.2017 - 08:40, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

İş Dünyasından, bürokrasi tıkanıklığına tepki!

BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki GÖZELER, iş adamlarının bürokrasi yollarında yaşanan tıkanıklıklar nedeni ile her geçen gün daha da sıkıntılı hale gelmeye başladığını dile getirdi.
Erzurum son haber / Erzurum - AK Parti hükümetlerinin her dönem iş dünyasına özel önem gösterdiğini dile getiren Gözeler, tüm bu hassasiyetlere rağmen bürokraside görevli personel veya yöneticilerin ihmalleri yüzünden iş dünyasının ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını bildirdi. BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki GÖZELER sözlerine şöyle devam etti. ‘Bir taraftan hükumetin belirlediği esnafa yönelik teşvik ve destek paketleri bir bir açıklanırken ve bu alanlara ciddi bütçeler aktarılır iken, öte yandan desteklerin iş dünyasına açılan yüzü konumunda olan kamu kurumlarında ciddi bir yorgunluk ve adeta ihmal dizisi ile karşı karşıyayız. Cazibe Merkezi Projeleri koordinatörü KUDAKA yanı sıra, KOSGEB desteklerine de başvuran iş dünyası üyeleri, ya yaptığı başvurular ile ilgili geri dönüşümlü hiçbir şekilde alınmadığı veya çok uzun süreler ardından olumlu veya olumsuz cevaplar alabildiklerini dile getirmekte. Yapılan başvurular ile ilgili bilgi taleplerine ise her seferinde, ya personel yetersizliği ve yoğunluktan bahsedilmekte veya genel müdürlük veya başkanlıklardan henüz cevap gelmedi cevapları verilmekte. Bununla birlikte, Erzurum KOSGEB müdürün başka bir ile atanması ardından boşalan İl Müdürlüğü koltuğunun uzun süredir atama ile doldurulamaması ve buna istinaden Bingöl KOSGEB İl Müdürün vekâleten Erzurum başvurularını değerlendirmede tutmasını ise tamamen anlamsız buluyoruz. Erzurum gibi bir Büyükşehir İl Müdürlüğü kadrosunun bu kadar uzun süre boş kalması bölge yatırımcısını da olumsuz yönde etkilemiştir. Tüm bunların neticesinde, bu kurumlara başvuruda bulunan iş adamları veya yeni girişimciler sıkıntılı süreçler geçirmekte ve karşılaşılan bu sorunlardan dolayı iş dünyası ciddi bir problemler yaşamaktadır. Bölgemizin cazibe merkezi konumunda olması yanı sıra yatırım desteklerinde ön planda tutulduğuna dair söylemler bu tarz aksaklıklar sebebi ile maalesef boşlukta kalmaktadır. Bizler iş dünyasının temsilcisi olarak, öncelikli olarak Erzurum KOSGEB’e ivedi bir şekilde il müdürünün atanması için gerekli işlemlerin başlatılmasını ve bununla birlikte KUDAKA tarafından başvuruları alınan Cazibe Merkezi Projeleri seçimlerinde, özellikle Erzurumlu iş adamlarına ait başvurulara pozitif ayrımcılık yapmalarını bekliyoruz. Bu anlamda özellikle tüm Erzurum vekillerini ve üst düzey bürokratlarımızı iş dünyasının sorunlarına eğilmesi ve sorunlarına çözüm üretebilmesi amaçlı göreve davet ediyoruz.’
BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki GÖZELER, iş adamlarının bürokrasi yollarında yaşanan tıkanıklıklar nedeni ile her geçen gün daha da sıkıntılı hale gelmeye başladığını dile getirdi.

Erzurum son haber / Erzurum - AK Parti hükümetlerinin her dönem iş dünyasına özel önem gösterdiğini dile getiren Gözeler, tüm bu hassasiyetlere rağmen bürokraside görevli personel veya yöneticilerin ihmalleri yüzünden iş dünyasının ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını bildirdi.

BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki GÖZELER sözlerine şöyle devam etti.

‘Bir taraftan hükumetin belirlediği esnafa yönelik teşvik ve destek paketleri bir bir açıklanırken ve bu alanlara ciddi bütçeler aktarılır iken, öte yandan desteklerin iş dünyasına açılan yüzü konumunda olan kamu kurumlarında ciddi bir yorgunluk ve adeta ihmal dizisi ile karşı karşıyayız.

Cazibe Merkezi Projeleri koordinatörü KUDAKA yanı sıra, KOSGEB desteklerine de başvuran iş dünyası üyeleri, ya yaptığı başvurular ile ilgili geri dönüşümlü hiçbir şekilde alınmadığı veya çok uzun süreler ardından olumlu veya olumsuz cevaplar alabildiklerini dile getirmekte. Yapılan başvurular ile ilgili bilgi taleplerine ise her seferinde, ya personel yetersizliği ve yoğunluktan bahsedilmekte veya genel müdürlük veya başkanlıklardan henüz cevap gelmedi cevapları verilmekte.

Bununla birlikte, Erzurum KOSGEB müdürün başka bir ile atanması ardından boşalan İl Müdürlüğü koltuğunun uzun süredir atama ile doldurulamaması ve buna istinaden Bingöl KOSGEB İl Müdürün vekâleten Erzurum başvurularını değerlendirmede tutmasını ise tamamen anlamsız buluyoruz.

Erzurum gibi bir Büyükşehir İl Müdürlüğü kadrosunun bu kadar uzun süre boş kalması bölge yatırımcısını da olumsuz yönde etkilemiştir.

Tüm bunların neticesinde, bu kurumlara başvuruda bulunan iş adamları veya yeni girişimciler sıkıntılı süreçler geçirmekte ve karşılaşılan bu sorunlardan dolayı iş dünyası ciddi bir problemler yaşamaktadır.

Bölgemizin cazibe merkezi konumunda olması yanı sıra yatırım desteklerinde ön planda tutulduğuna dair söylemler bu tarz aksaklıklar sebebi ile maalesef boşlukta kalmaktadır.

Bizler iş dünyasının temsilcisi olarak, öncelikli olarak Erzurum KOSGEB’e ivedi bir şekilde il müdürünün atanması için gerekli işlemlerin başlatılmasını ve bununla birlikte KUDAKA tarafından başvuruları alınan Cazibe Merkezi Projeleri seçimlerinde, özellikle Erzurumlu iş adamlarına ait başvurulara pozitif ayrımcılık yapmalarını bekliyoruz.

Bu anlamda özellikle tüm Erzurum vekillerini ve üst düzey bürokratlarımızı iş dünyasının sorunlarına eğilmesi ve sorunlarına çözüm üretebilmesi amaçlı göreve davet ediyoruz.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.