Kuraklıktan dolayı ekemedikleri 600 dönüm araziye gölet yapılıyor

İLÇELER 25.12.2020 - 13:19, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Kuraklıktan dolayı ekemedikleri 600 dönüm araziye gölet yapılıyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Topkaynak Mahallesi’nde susuzluktan dolayı ekemedikleri 600 dönümlük tarlaları sulamak için gölet çalışmaları başlatıldı.      Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi ekipleri tarafından sulama göleti yapılması için çalışma başlatıldı. Soğuk havaya  aldırmadan zor şartlarda büyük bir özveriyle  çalışan ekipler kış boyunca gölet çalışmalarına devam edecekler.    Topkaynak Mahallesi Muhtarı Selahattin Zengin, “Köyümüze Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen tarafından gölet yapılıyor.  Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim. Arazilerimizi su olmadığından ekemiyoruz kurak giden havalardan dolayı tarlalarımızdan ürün alamıyoruz. Bu nedenle göletimizi yaptırıyoruz. İnşallah dolar köylülerimde tarlasını eker biçer geçimlerini sağlarlar” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Topkaynak Mahallesi’nde susuzluktan dolayı ekemedikleri 600 dönümlük tarlaları sulamak için gölet çalışmaları başlatıldı.   


  Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi ekipleri tarafından sulama göleti yapılması için çalışma başlatıldı. Soğuk havaya  aldırmadan zor şartlarda büyük bir özveriyle  çalışan ekipler kış boyunca gölet çalışmalarına devam edecekler. 


  Topkaynak Mahallesi Muhtarı Selahattin Zengin, “Köyümüze Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen tarafından gölet yapılıyor.  Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederim. Arazilerimizi su olmadığından ekemiyoruz kurak giden havalardan dolayı tarlalarımızdan ürün alamıyoruz. Bu nedenle göletimizi yaptırıyoruz. İnşallah dolar köylülerimde tarlasını eker biçer geçimlerini sağlarlar” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.