Mayıs ayında bu kaplıcaya giren kadınların çocuğu oluyor

İLÇELER 14.08.2019 - 14:05, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Mayıs ayında bu kaplıcaya giren kadınların çocuğu oluyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Olur ilçesi Ilıkaynak Mahallesinde bulunan Kaplıca şifa dağıtıyor. Hamile kalamayan kadınlar temiz ve berrak kaplıca suyuna Mayıs ayında girince çocukları oluyor.      Kaplıcanın olduğu yerde yer üstündeki kaynak sular buz gibi akarken altından çıkan kaplıca suyu 40 derece ile yakıyor. Bir çok hastalığa şifa olduğu söylenilen kaplıcada en ilginç olanı ise çocuğu olmayan kadınların kaplıca suyuna girdikten sonra çocuklarının olması. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ise tesisin büyültülerek geniş çaplı hizmet vermesini istediler.    Emekli Öğretmen Rasim Beken, ”Yaz tatili için memleketime geldim ilçemizde küçük bir kaplıcamız var. Çevre köylere hizmet veriyor bu kaplıca genişletilerek bölge halkına hizmet verilmesini istiyoruz. Bu kaplıcamız birçok hastalığa iyi geldiği yöre halkınca biliniyor.  En önemlisi  çocuğu olmayan  bayanların 7 mayıs ve 20 mayıs  günlerinde girenler çocuk sahibi oluyor ellerdeki yaraları iyileştiriyor romatizmaya iyi geliyor kaplıcamızı sosyal tesisleri bakımından iyileştirilirse  çok daha iyi olacaktır” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum’un Olur ilçesi Ilıkaynak Mahallesinde bulunan Kaplıca şifa dağıtıyor. Hamile kalamayan kadınlar temiz ve berrak kaplıca suyuna Mayıs ayında girince çocukları oluyor.   


  Kaplıcanın olduğu yerde yer üstündeki kaynak sular buz gibi akarken altından çıkan kaplıca suyu 40 derece ile yakıyor. Bir çok hastalığa şifa olduğu söylenilen kaplıcada en ilginç olanı ise çocuğu olmayan kadınların kaplıca suyuna girdikten sonra çocuklarının olması. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ise tesisin büyültülerek geniş çaplı hizmet vermesini istediler. 


  Emekli Öğretmen Rasim Beken, ”Yaz tatili için memleketime geldim ilçemizde küçük bir kaplıcamız var. Çevre köylere hizmet veriyor bu kaplıca genişletilerek bölge halkına hizmet verilmesini istiyoruz. Bu kaplıcamız birçok hastalığa iyi geldiği yöre halkınca biliniyor.  En önemlisi  çocuğu olmayan  bayanların 7 mayıs ve 20 mayıs  günlerinde girenler çocuk sahibi oluyor ellerdeki yaraları iyileştiriyor romatizmaya iyi geliyor kaplıcamızı sosyal tesisleri bakımından iyileştirilirse  çok daha iyi olacaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.