Palandöken'de Murat Dedeman FIS CUP Heyecanı

SPOR 09.12.2019 - 18:39, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Palandöken'de Murat Dedeman FIS CUP Heyecanı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından her sene dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen Alp Disiplini FIS Cup Müsabakası, bu sene Türkiye’de, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılacak. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 17-20 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek müsabaka, merhum Murat Dedeman’ın adıyla düzenlenecek. Uluslararası kayakçılar ile kayak tutkunlarını bir araya getirecek müsabakaya, yeni adıyla Murat Dedeman Pisti ev sahipliği yapacak.   “Murat Dedeman” ismi Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşatılacak   Türkiye’nin ve Erzurum’un önde gelen sivil toplum kuruluşları, Murat Dedeman isminin 3 bin 176 rakım ve toplam 36 kilometre pist uzunluğuyla dünya kış turizminin parlayan yıldızı Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşatılması için bir vefa örneği sergiledi. Uluslararası Kayak Federasyonu onaylı, 2 bin 647 rakımda ve bin 70 metre uzunluğundaki 6B isimli piste, Murat Dedeman adı verildi.   Başta Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası gibi kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen bu isim değişikliği ile Palandöken’e yaptığı yatırımlarla Türkiye’de kış turizminin bugünlere ulaşmasında aktif rol oynayan Murat Dedeman’ın, iş dünyası ve turizm sektörü için ilham yaratan vizyonu, geleceğe aktarılacak.   Uluslararası kayakçılar Palandöken’de yarışacak   Doğal yapısı, kar kalitesi ve gece kayağı ile dikkat çeken Murat Dedeman Pisti, ilk olarak 17-20 Aralık tarihleri arasında, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Murat Dedeman FIS Cup müsabakasına ev sahipliği yapacak.   Türkiye dahil 9 ülkeden toplam 60 sporcunun mücadele edeceği, 4 gün sürecek müsabaka, ilk 2 gün slalom, son 2 gün ise büyük slalom olarak yapılacak.     Murat Dedeman Kimdir? Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. TED Ankara Koleji ardından Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi’nden mezun olarak eğitim hayatını tamamlayan Dedeman, babası Mehmet Kemal Dedeman’ın yanında iş hayatına atılmıştır. Uzun yıllar Dedeman Topluluğu’nun birçok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman, 1992-2019 yılları arasında Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütmüştür. Başkanlığının ilk yıllarında en büyük yatırımı Palandöken’e yaparak, Türkiye’nin kış turizminde markalaşmasının yolunu açmıştır.    25 Temmuz 2019 tarihinde vefat eden, Türkiye’nin birçok bölgesinde sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde eğitim ve sağlık projelerine imza atmış olan Murat Dedeman, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Umut Vakfı, Kayak Federasyonu ve TED Kolejleri Vakfı’nın Başkanlığını üstlenmiştir. Murat Dedeman ayrıca, TÜSİAD, TÜROB, Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda da görev almıştır.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından her sene dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen Alp Disiplini FIS Cup Müsabakası, bu sene Türkiye’de, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılacak. Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 17-20 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek müsabaka, merhum Murat Dedeman’ın adıyla düzenlenecek. Uluslararası kayakçılar ile kayak tutkunlarını bir araya getirecek müsabakaya, yeni adıyla Murat Dedeman Pisti ev sahipliği yapacak.

 

“Murat Dedeman” ismi Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşatılacak

 

Türkiye’nin ve Erzurum’un önde gelen sivil toplum kuruluşları, Murat Dedeman isminin 3 bin 176 rakım ve toplam 36 kilometre pist uzunluğuyla dünya kış turizminin parlayan yıldızı Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşatılması için bir vefa örneği sergiledi. Uluslararası Kayak Federasyonu onaylı, 2 bin 647 rakımda ve bin 70 metre uzunluğundaki 6B isimli piste, Murat Dedeman adı verildi.

 

Başta Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası gibi kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen bu isim değişikliği ile Palandöken’e yaptığı yatırımlarla Türkiye’de kış turizminin bugünlere ulaşmasında aktif rol oynayan Murat Dedeman’ın, iş dünyası ve turizm sektörü için ilham yaratan vizyonu, geleceğe aktarılacak.

 

Uluslararası kayakçılar Palandöken’de yarışacak

 

Doğal yapısı, kar kalitesi ve gece kayağı ile dikkat çeken Murat Dedeman Pisti, ilk olarak 17-20 Aralık tarihleri arasında, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Murat Dedeman FIS Cup müsabakasına ev sahipliği yapacak.

 

Türkiye dahil 9 ülkeden toplam 60 sporcunun mücadele edeceği, 4 gün sürecek müsabaka, ilk 2 gün slalom, son 2 gün ise büyük slalom olarak yapılacak.

 

 

Murat Dedeman Kimdir?

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. TED Ankara Koleji ardından Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi’nden mezun olarak eğitim hayatını tamamlayan Dedeman, babası Mehmet Kemal Dedeman’ın yanında iş hayatına atılmıştır. Uzun yıllar Dedeman Topluluğu’nun birçok yönetim kademesinde görev alan Murat Dedeman, 1992-2019 yılları arasında Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütmüştür. Başkanlığının ilk yıllarında en büyük yatırımı Palandöken’e yaparak, Türkiye’nin kış turizminde markalaşmasının yolunu açmıştır. 

 

25 Temmuz 2019 tarihinde vefat eden, Türkiye’nin birçok bölgesinde sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde eğitim ve sağlık projelerine imza atmış olan Murat Dedeman, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Umut Vakfı, Kayak Federasyonu ve TED Kolejleri Vakfı’nın Başkanlığını üstlenmiştir. Murat Dedeman ayrıca, TÜSİAD, TÜROB, Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda da görev almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.