PKK'nın bomba yüklü 'drone'u düşürüldü

BÖLGE 12.11.2017 - 09:57, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

PKK'nın bomba yüklü 'drone'u düşürüldü

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı kırsalında devam eden operasyonda terör örgütü PKK'nın taktik bombalı 'drone'u düşürüldü.
Erzurum Son Haber / Erzurum - Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ta uyguladığı havadan saldırı taktiğini Türkiye'de uygulayan PKK'nın bomba yüklü 'drone'u ilk kez Ağrı'nın Tendürek Dağı kırsalında görüntülendi. Tüfek bombası, havan mermisi ile el bombası taşımaya müsait 300 metre uzaktan kontrol edilebilen kameralı Çin malı PKK drone'u ele geçirildi.    Komandoların etkisiz hale getirdiği drone üzerinde yer alan düzeneğin içerisine yerleştirilen el bombasının pimini çekmek için ayrı bir motorunun olduğu görüldü. Düşürülen drone'nin tüfek bombası, havan mermisi ile el bombası taşımaya müsait 300 metre uzaktan kontrol edilebilen ve kameralı Çin malı olduğu belirlendi.   Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda da terör örgütü DEAŞ, Türk askerlerine karşı bu silahı kullanmıştı.     “Tendürek’te operasyon sürüyor” Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar ise sürüyor. Burada yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon havadan ve karadan devam ediyor. 
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı kırsalında devam eden operasyonda terör örgütü PKK'nın taktik bombalı 'drone'u düşürüldü.

Erzurum Son Haber / Erzurum - Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ta uyguladığı havadan saldırı taktiğini Türkiye'de uygulayan PKK'nın bomba yüklü 'drone'u ilk kez Ağrı'nın Tendürek Dağı kırsalında görüntülendi. Tüfek bombası, havan mermisi ile el bombası taşımaya müsait 300 metre uzaktan kontrol edilebilen kameralı Çin malı PKK drone'u ele geçirildi. 

 

Komandoların etkisiz hale getirdiği drone üzerinde yer alan düzeneğin içerisine yerleştirilen el bombasının pimini çekmek için ayrı bir motorunun olduğu görüldü. Düşürülen drone'nin tüfek bombası, havan mermisi ile el bombası taşımaya müsait 300 metre uzaktan kontrol edilebilen ve kameralı Çin malı olduğu belirlendi.

 

Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda da terör örgütü DEAŞ, Türk askerlerine karşı bu silahı kullanmıştı.

 

 

“Tendürek’te operasyon sürüyor”

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar ise sürüyor. Burada yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon havadan ve karadan devam ediyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.