Rektör Çomaklı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ERZURUM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2017 - 21:04, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Rektör Çomaklı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Rektör Çomaklı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Rektör Prof. Dr. Çomaklı, mesajında; “ 'Ya istiklâl ya ölüm' parolasıyla başlatılan ve bütün imkansızlıklara rağmen, büyük fedakarlık ve kahramanlıklar gösterilerek eşsiz bir zaferle taçlandırılan Kurtuluş Savaşı'nın neticesinde kurulan ve kendi vatanı üzerinde bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz” dedi. “Millete ve millî egemenliğe dayanan Cumhuriyet; millî birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi ve aziz milletimizi, muasır medeniyet seviyesinin üstüne yükseltecek adımların en değerlisidir” diyen Prof. Dr. Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kazanılan bağımsızlık mücadelesinin neticesinde kurulacak yeni devletin yönetim şeklini, Cumhuriyet olarak belirleyen etkenleri doğru anlamanın, genç nesillerin Cumhuriyet'in değerini kavraması bakımından önemi büyüktür. Yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dayananCumhuriyet, hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak millî birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde mücadele verdiği ve kurtuluş destanını yazdığı ülkemizin, muasır medeniyetlerin ötesine taşınması ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltilmesinde hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Yarınların güçlü, aydınlık ve huzurlu Türkiye’sini bilginin öncülüğünde elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev, düşünmek, çalışmak, üretmek ve özellikle son günlerde daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu korumaktan geçmektedir. Yıl dönümünü gururla hatırlayıp kutladığımız bu çok anlamlı gün vesilesiyle, Edirne'den Şırnak'a; Sinop'tan Hatay'a uzanan kutsal vatan topraklarında birlik, bütünlük, kardeşlik, ülkü ve kader birliği içinde yaşayan aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, büyük zorluk ve fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gâzi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, özveri ve kararlılıkla sürdürülmekte olan terörle mücadelede, 15 Temmuzda ve sınır ötesi faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan tümaziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”
Rektör Çomaklı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 


Rektör Prof. Dr. Çomaklı, mesajında; “ 'Ya istiklâl ya ölüm' parolasıyla başlatılan ve bütün imkansızlıklara rağmen, büyük fedakarlık ve kahramanlıklar gösterilerek eşsiz bir zaferle taçlandırılan Kurtuluş Savaşı'nın neticesinde kurulan ve kendi vatanı üzerinde bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.


“Millete ve millî egemenliğe dayanan Cumhuriyet; millî birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi ve aziz milletimizi, muasır medeniyet seviyesinin üstüne yükseltecek adımların en değerlisidir” diyen Prof. Dr. Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kazanılan bağımsızlık mücadelesinin neticesinde kurulacak yeni devletin yönetim şeklini, Cumhuriyet olarak belirleyen etkenleri doğru anlamanın, genç nesillerin Cumhuriyet'in değerini kavraması bakımından önemi büyüktür.


Yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dayananCumhuriyet, hem her alanda ilerlemenin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak millî birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.


Milletimizin birlik ve beraberlik içinde mücadele verdiği ve kurtuluş destanını yazdığı ülkemizin, muasır medeniyetlerin ötesine taşınması ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltilmesinde hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Yarınların güçlü, aydınlık ve huzurlu Türkiye’sini bilginin öncülüğünde elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev, düşünmek, çalışmak, üretmek ve özellikle son günlerde daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu korumaktan geçmektedir.
Yıl dönümünü gururla hatırlayıp kutladığımız bu çok anlamlı gün vesilesiyle, Edirne'den Şırnak'a; Sinop'tan Hatay'a uzanan kutsal vatan topraklarında birlik, bütünlük, kardeşlik, ülkü ve kader birliği içinde yaşayan aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, büyük zorluk ve fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gâzi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, özveri ve kararlılıkla sürdürülmekte olan terörle mücadelede, 15 Temmuzda ve sınır ötesi faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan tümaziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.