Samsun'dan Erzurum'a kahramanlık türküleri

KÜLTÜR 25.05.2019 - 20:27, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Samsun'dan Erzurum'a kahramanlık türküleri

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Milli Mücadele’nin 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikler devam ediyor.  Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi ve Erzurum Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “İlk Adımdan Kurtuluşa Kahramanlık Türküleri” adlı ortak konser verdiler.      Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’ a çıkışının 100.yılı nedeniyle yürütülen ”İlk Adımdan Kurtuluşa ” adlı proje kapsamında  İlkadım Güzel Sanatlar  Lisesi ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri milli mücadeleyi ve Atatürk’ü anlatan kahramanlık türkülerini Erzurum’da seslendirdiler.    15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonun’da düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında konser turnesine Kurtuluş Savaşının mihenk taşları Samsun, Amasya ve Erzurum’un ardından Sivas, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya ve İzmir’de devam edilecek. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Milli Mücadele’nin 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikler devam ediyor.  Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi ve Erzurum Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “İlk Adımdan Kurtuluşa Kahramanlık Türküleri” adlı ortak konser verdiler.   


  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’ a çıkışının 100.yılı nedeniyle yürütülen ”İlk Adımdan Kurtuluşa ” adlı proje kapsamında  İlkadım Güzel Sanatlar  Lisesi ve Yakutiye Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri milli mücadeleyi ve Atatürk’ü anlatan kahramanlık türkülerini Erzurum’da seslendirdiler. 


  15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonun’da düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında konser turnesine Kurtuluş Savaşının mihenk taşları Samsun, Amasya ve Erzurum’un ardından Sivas, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya ve İzmir’de devam edilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.