SDU Uluslararası Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

07.10.2018 - 10:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

SDU Uluslararası Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

5 ekim'de Sumgayıt Devlet Üniversitesi'nde Uluslararası Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Etkinliğin açılış konuşmasını üniversitenin rektörü prof İlhan Hüseynov açarak önemli gün nedeniyle tüm Azerbaycan öğretmenlerini kutladı, onlara eğitim faaliyetlerinde başarılar diledi. Kayıt Uluslararası Öğretmenler günü hayatını halkın aydınlık geleceğine adayan kutsal meslek sahiplerinin bayramıdır. Ülkemizde eğitim alanının gelişmesine gösterilen yüksek devlet kaygısından ve eğitim çalışanlarının kazandıkları başarılardan ayrıntılı bahseden rektör bildirdi, bugün Sumgayıt Devlet Üniversitesi eğitimde kazandığı başarılar işte üniversitede çalışan öğretmenlerin emeği sayesinde hazırlandı. Kısacası, öğretmen emeğinin sonucunda toplum oluşuyor, daha da gelişiyor. Milli liderimiz Haydar Aliyev hep öğretmen emeğine değer vermiş, öğretmen hakkında güzel sözler söylemiştir. Haydar Aliyev ülkemize yönettiği bütün dönemlerde hep öğretmene saygı ve sevgiyle yaklaşmış, onların maddi durumunun, refahının yükselmesi kaygısına kalmıştır. Rektör prof İlhan Hüseynov Ulu Önder Haydar Aliyev'in yeniden iktidara döndükten sonra bütün alanlar gibi eğitim alanının da gelişmeye başladığını ve Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in ülkeye yönetimi döneminde geri dönülmez nitelik kazandığını, Azerbaycan eğitiminin dünya eğitim sistemine entegrasyonu yönünde başarılı adımlar atıldığını vurguladı. Rektör onu da kaydetti, bu yıllarda eğitimin gelişimi ile ilgili birçok devlet programları kabul edildi, Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in uyguladığı "kara altını insan sermayesine dönüştürmek" politikası sonucunda ülkemizde insan sermayesinin gelişmesi yönünde büyük başarı kazanıldı, gerçekleştirilen tüm bu önlemler genel eğitimde kalitenin yükselmesine büyük katkılarda bulundu. Ülkede eğitim alanında unutulmaz başarılar elde edildi. Yapılan başarılı eğitim politikası sonucunda toplumda öğretmen itibarı önemli ölçüde yükseldi, eğitim çalışanlarına her yönden kaygı ise devletin kendi geleceğini güvenilir ve güvenli yapma azmini daha da artırdı, bu da öğretmenlerin yaratıcılık olanaklarını genişletti. Tüm bu başarılar Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in eğitim alanında yürüttüğü politikanın amaçlı birinin bariz kanıtıdır. Sonra üniversitenin sosyal hayatında yüksek etkinlik gösterdikleri, uzun süreli bilimsel ve pedagojik faaliyetlerine ve eğitimin gelişmesine hizmetlerinden dolayı bir grup öğretmen üniversite yönetimi ve Azerbaycan Eğitim Çalışanları Özgür Sendika Cumhuriyet Konfederasyonu, aynı zamanda üniversitenin Özgür Sendika Komitesi tarafından fahri ferman ve kıymetli hediyelerle ödüllendirdiler. Bayram töreninde üniversitenin "Sema" dans grubu ve ülkemizin tanınmış sanat adamları kendi rengarenk konuşmaları ile üniversitenin profesör -müəllim heyetini tebrik ettiler. Etkinlik konser programı ile devam etti.        
5 ekim'de Sumgayıt Devlet Üniversitesi'nde Uluslararası Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Etkinliğin açılış konuşmasını üniversitenin rektörü prof İlhan Hüseynov açarak önemli gün nedeniyle tüm Azerbaycan öğretmenlerini kutladı, onlara eğitim faaliyetlerinde başarılar diledi.

Kayıt Uluslararası Öğretmenler günü hayatını halkın aydınlık geleceğine adayan kutsal meslek sahiplerinin bayramıdır. Ülkemizde eğitim alanının gelişmesine gösterilen yüksek devlet kaygısından ve eğitim çalışanlarının kazandıkları başarılardan ayrıntılı bahseden rektör bildirdi, bugün Sumgayıt Devlet Üniversitesi eğitimde kazandığı başarılar işte üniversitede çalışan öğretmenlerin emeği sayesinde hazırlandı. Kısacası, öğretmen emeğinin sonucunda toplum oluşuyor, daha da gelişiyor. Milli liderimiz Haydar Aliyev hep öğretmen emeğine değer vermiş, öğretmen hakkında güzel sözler söylemiştir. Haydar Aliyev ülkemize yönettiği bütün dönemlerde hep öğretmene saygı ve sevgiyle yaklaşmış, onların maddi durumunun, refahının yükselmesi kaygısına kalmıştır. Rektör prof İlhan Hüseynov Ulu Önder Haydar Aliyev'in yeniden iktidara döndükten sonra bütün alanlar gibi eğitim alanının da gelişmeye başladığını ve Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in ülkeye yönetimi döneminde geri dönülmez nitelik kazandığını, Azerbaycan eğitiminin dünya eğitim sistemine entegrasyonu yönünde başarılı adımlar atıldığını vurguladı. Rektör onu da kaydetti, bu yıllarda eğitimin gelişimi ile ilgili birçok devlet programları kabul edildi, Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in uyguladığı "kara altını insan sermayesine dönüştürmek" politikası sonucunda ülkemizde insan sermayesinin gelişmesi yönünde büyük başarı kazanıldı, gerçekleştirilen tüm bu önlemler genel eğitimde kalitenin yükselmesine büyük katkılarda bulundu. Ülkede eğitim alanında unutulmaz başarılar elde edildi. Yapılan başarılı eğitim politikası sonucunda toplumda öğretmen itibarı önemli ölçüde yükseldi, eğitim çalışanlarına her yönden kaygı ise devletin kendi geleceğini güvenilir ve güvenli yapma azmini daha da artırdı, bu da öğretmenlerin yaratıcılık olanaklarını genişletti. Tüm bu başarılar Cumhurbaşkanı sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in eğitim alanında yürüttüğü politikanın amaçlı birinin bariz kanıtıdır.


Sonra üniversitenin sosyal hayatında yüksek etkinlik gösterdikleri, uzun süreli bilimsel ve pedagojik faaliyetlerine ve eğitimin gelişmesine hizmetlerinden dolayı bir grup öğretmen üniversite yönetimi ve Azerbaycan Eğitim Çalışanları Özgür Sendika Cumhuriyet Konfederasyonu, aynı zamanda üniversitenin Özgür Sendika Komitesi tarafından fahri ferman ve kıymetli hediyelerle ödüllendirdiler.


Bayram töreninde üniversitenin "Sema" dans grubu ve ülkemizin tanınmış sanat adamları kendi rengarenk konuşmaları ile üniversitenin profesör -müəllim heyetini tebrik ettiler.


Etkinlik konser programı ile devam etti.

 

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.