Sıcak havalarda diş sağlığına dikkat

SAĞLIK 21.07.2020 - 15:25, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Sıcak havalarda diş sağlığına dikkat

Erzurumsonhaber / Erzurum - Oltu'da özel diş kliniği olan Diş Hekimi Dr. Hakan Sarıyar, sıcak havalarda çok soğuk içecekler içilmemesi gerektiğini söyledi.      Dr. Hakan Sarıyar, “Çok sıcak havada soğuk içecekler içerseniz diş minelerinde ince çatlaklar oluşur buda dişlerinizin erken çürümesine neden olur” dedi.    Özellikle yaz aylarında harareti dindirmek amacıyla tercih edilen soğuk suların dişlerde şok etkisine neden olduğunu kaydeden Diş Hekimi  Dr. Hakan Sarıyar, “Tüketilen bu suların dişlerde çatlaklara ve kırılmalara sebep olur. Yaz aylarında hava sıcaklığına bağlı olarak daha çok ihtiyaç duyulan soğuk yiyecek ve içecekler, vücudu içeriden serinlettiğinden yoğun olarak tüketiliyor. Özellikle de buzlu, asitli ve soğuk içeceklerin serinlik verirken, diş sağlığımızda sorunlara neden olabileceğini de unutmamak gerekiyor” açıklamalarında bulundu. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Oltu'da özel diş kliniği olan Diş Hekimi Dr. Hakan Sarıyar, sıcak havalarda çok soğuk içecekler içilmemesi gerektiğini söyledi.   


  Dr. Hakan Sarıyar, “Çok sıcak havada soğuk içecekler içerseniz diş minelerinde ince çatlaklar oluşur buda dişlerinizin erken çürümesine neden olur” dedi. 


  Özellikle yaz aylarında harareti dindirmek amacıyla tercih edilen soğuk suların dişlerde şok etkisine neden olduğunu kaydeden Diş Hekimi  Dr. Hakan Sarıyar, “Tüketilen bu suların dişlerde çatlaklara ve kırılmalara sebep olur. Yaz aylarında hava sıcaklığına bağlı olarak daha çok ihtiyaç duyulan soğuk yiyecek ve içecekler, vücudu içeriden serinlettiğinden yoğun olarak tüketiliyor. Özellikle de buzlu, asitli ve soğuk içeceklerin serinlik verirken, diş sağlığımızda sorunlara neden olabileceğini de unutmamak gerekiyor” açıklamalarında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.