Şuurlu Üniversite Gençliği

ERZURUM 26.04.2019 - 14:05, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Şuurlu Üniversite Gençliği

‘‘AŞIK VE ŞİİR SEVENLER TOPLULUĞU’’
Erzurumsonhaber / Erzurum - Önce halk ozanlarının buluşmalarını tertiplediler, sonra da Narmani’ye gezi düzenlediler. İşte bu çalışmaları yapan ve bu gibi etkinlikleri oluşturan topluluk ‘‘Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu’’dur.   Bu topluluk aşık geceleri, kültürel gezi ve organizasyonları düzenleyen bir grup gençten meydana gelmiştir. Nitekim kendileri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN ile de bu gibi çalışmalar ve organizasyonlarda görüşlerini belirtmekteler.   Geçenlerde 50 kişilik Narmani gezisini düzenleyen bu topluluk ile görüşme ve röportaj yapma imkanı bulduk. Topluluğun asil üyelerinden olan Abdulsamet adındaki genç ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz:   Röportajımıza Narmani gezisi ile başladık ve kendilerine Narmani gezisinde neler yaptıklarını sorduk. Abdulsamet’te sorumuza; ‘‘Öncelikle şehitlik ziyaretinde bulunduk. Ardından ise Etem Baba Türbesi’ni ziyaret edip ruhlarına Fatiha okuduk. Sonrasında da yaşlı bir teyzemizi ziyaret ettik ve kendilerine küçük bir erzak yardımında bulunduk. Akabinde ise park gezileri olsun, peri bacaları olsun, Samikale Köyü ziyareti olsun ve Narman Burhanettin Eser Kültür Merkezi’nde program olsun hepsini tertipledik. Gezimiz 50 kişilikti ama gönül isterdi ki daha fazla kişi ile bu geziyi düzenleyebilseydik.’’ diye cevap verdi.   Sonrasında ise Abdulsamet’e topluluğun ismini neden Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu bıraktıklarını sorduk. Kendileri sorumuza şöyle cevap verdi; ‘‘Aşıklık geleneği unutulmaya yüz tuttuğu için, bu geleneği unutmamak ve unutturmamak için topluluğumuzun adını Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu bıraktık.’’   Bir diğer sorumuzda topluluğun kuruluş amacını sormaktı. Abdulsamet bu soruya şu şekilde cevap verdi; ‘‘Topluluğumuzun asıl amacı ve gayesi, unutulmakta olan kültürümüzü tekrardan hatırlatmak ve tanıtmak, kültürel etkinlikler olsun, geziler olsun düzenlemek ve yeni nesli popüler kültürün etkisi altında bırakmamaktır.’’   Abdulsamet’e bir diğer sorumuzda topluluğun belediyeden, kamu - kurum ve kuruluşlardan herhangi bir maddi desteğin sağlanıp sağlanmamasıydı. Kendileri bu sorumuza; ‘‘Herhangi bir kamu – kurum ve kuruluştan maddi bir destek almamaktayız. Keza bu durum bizim için bazı zorlukları da ardı arkasına getirmektedir. Sadece Erzurum Büyükşehir Belediyesi, düzenlemiş olduğumuz bir kısım etkinliklerde gezi için araçlarını tahsis etmekteler.’’ diye cevapladı.    Ayrıca Abdulsamet kendi topluluklarına herhangi bir yaş, bölüm, fakülte ve üniversite fark etmeksizin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Nitekim yaptıkları etkinlik ve gezilere dair detaylı bilgileri tüm sosyal medyalarında olduğunu belirtti. İnstagram adresleri üzerinde de topluluğun Whatshapp grubunun olduğunu, isteyenlerin bu link üzerinden gruba üye olabileceklerini belirtti.     HABER: Devrim AKTÜRK
‘‘AŞIK VE ŞİİR SEVENLER TOPLULUĞU’’

Erzurumsonhaber / Erzurum - Önce halk ozanlarının buluşmalarını tertiplediler, sonra da Narmani’ye gezi düzenlediler. İşte bu çalışmaları yapan ve bu gibi etkinlikleri oluşturan topluluk ‘‘Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu’’dur.

 

Bu topluluk aşık geceleri, kültürel gezi ve organizasyonları düzenleyen bir grup gençten meydana gelmiştir. Nitekim kendileri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN ile de bu gibi çalışmalar ve organizasyonlarda görüşlerini belirtmekteler.

 

Geçenlerde 50 kişilik Narmani gezisini düzenleyen bu topluluk ile görüşme ve röportaj yapma imkanı bulduk. Topluluğun asil üyelerinden olan Abdulsamet adındaki genç ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz:

 

Röportajımıza Narmani gezisi ile başladık ve kendilerine Narmani gezisinde neler yaptıklarını sorduk. Abdulsamet’te sorumuza; ‘‘Öncelikle şehitlik ziyaretinde bulunduk. Ardından ise Etem Baba Türbesi’ni ziyaret edip ruhlarına Fatiha okuduk. Sonrasında da yaşlı bir teyzemizi ziyaret ettik ve kendilerine küçük bir erzak yardımında bulunduk. Akabinde ise park gezileri olsun, peri bacaları olsun, Samikale Köyü ziyareti olsun ve Narman Burhanettin Eser Kültür Merkezi’nde program olsun hepsini tertipledik. Gezimiz 50 kişilikti ama gönül isterdi ki daha fazla kişi ile bu geziyi düzenleyebilseydik.’’ diye cevap verdi.

 

Sonrasında ise Abdulsamet’e topluluğun ismini neden Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu bıraktıklarını sorduk. Kendileri sorumuza şöyle cevap verdi; ‘‘Aşıklık geleneği unutulmaya yüz tuttuğu için, bu geleneği unutmamak ve unutturmamak için topluluğumuzun adını Aşık ve Şiir Sevenler Topluluğu bıraktık.’’

 

Bir diğer sorumuzda topluluğun kuruluş amacını sormaktı. Abdulsamet bu soruya şu şekilde cevap verdi; ‘‘Topluluğumuzun asıl amacı ve gayesi, unutulmakta olan kültürümüzü tekrardan hatırlatmak ve tanıtmak, kültürel etkinlikler olsun, geziler olsun düzenlemek ve yeni nesli popüler kültürün etkisi altında bırakmamaktır.’’

 

Abdulsamet’e bir diğer sorumuzda topluluğun belediyeden, kamu - kurum ve kuruluşlardan herhangi bir maddi desteğin sağlanıp sağlanmamasıydı. Kendileri bu sorumuza; ‘‘Herhangi bir kamu – kurum ve kuruluştan maddi bir destek almamaktayız. Keza bu durum bizim için bazı zorlukları da ardı arkasına getirmektedir. Sadece Erzurum Büyükşehir Belediyesi, düzenlemiş olduğumuz bir kısım etkinliklerde gezi için araçlarını tahsis etmekteler.’’ diye cevapladı.

 

 Ayrıca Abdulsamet kendi topluluklarına herhangi bir yaş, bölüm, fakülte ve üniversite fark etmeksizin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Nitekim yaptıkları etkinlik ve gezilere dair detaylı bilgileri tüm sosyal medyalarında olduğunu belirtti. İnstagram adresleri üzerinde de topluluğun Whatshapp grubunun olduğunu, isteyenlerin bu link üzerinden gruba üye olabileceklerini belirtti.

 

 

HABER: Devrim AKTÜRK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.