Tekman’da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri

İLÇELER 15.02.2018 - 13:24, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Tekman’da 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamında Tekman’da ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri düzenlendi. Tekman ESMEK Konferansında düzenlenen seminere Tekman Kaymakamı Kemal Karahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Şube Müdürü Süleyman Duman, ilçedeki kamu kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyolog Yunus Emre Akgün tarafından düzenlenen seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygınlığının anlaşılması, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin anlaşılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat konusunda bilgi edinilmesi, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilenilmesi konuları ele alındı. Kadına yönelik şiddetin tanımına değinen Akgün, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada en az her 3 kadından 1’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi. Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlali olduğunu belirten Akgün, “Aile içi şiddet sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeldir. Aile içi şiddet suça eğilimi arttırır. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engellerden biridir. Sonuç olarak kadına yönelik şiddet; bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur” diye konuştu. Akgün, kadına yönelik şiddet konusunda 183 nolu sosyal danışma hattına başvurulabileceğini de sözlerine ekledi. Kaymakam Karahan ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalara imza attığını belirterek, kurumun yaptığı çalışmaların devletin öz kaynaklarıyla karşılandığını ifade etti. Kadına şiddetin olumsuzluğuna değinen Karahan, yaşanan mağduriyetler konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalarla gündeme geldiğini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamında Tekman’da ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ semineri düzenlendi. Tekman ESMEK Konferansında düzenlenen seminere Tekman Kaymakamı Kemal Karahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Şube Müdürü Süleyman Duman, ilçedeki kamu kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyolog Yunus Emre Akgün tarafından düzenlenen seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygınlığının anlaşılması, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinin anlaşılması, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat konusunda bilgi edinilmesi, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilenilmesi konuları ele alındı.


Kadına yönelik şiddetin tanımına değinen Akgün, “Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Dünyada en az her 3 kadından 1’i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi.


Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlali olduğunu belirten Akgün, “Aile içi şiddet sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeldir. Aile içi şiddet suça eğilimi arttırır. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engellerden biridir. Sonuç olarak kadına yönelik şiddet; bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur” diye konuştu.


Akgün, kadına yönelik şiddet konusunda 183 nolu sosyal danışma hattına başvurulabileceğini de sözlerine ekledi.


Kaymakam Karahan ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalara imza attığını belirterek, kurumun yaptığı çalışmaların devletin öz kaynaklarıyla karşılandığını ifade etti.


Kadına şiddetin olumsuzluğuna değinen Karahan, yaşanan mağduriyetler konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün önemli çalışmalarla gündeme geldiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.