Tezhip ve minyatür sergisi açıldı

ERZURUM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2017 - 20:11, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Tezhip ve minyatür sergisi açıldı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nün destekleriyle Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 12 ev hanımı kursiyer; el emeği göz nuru tezhip ve minyatürlerini sergiledi.  Yakutiye Medresesi’nde, Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kursun sergisinin açılışına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, eşi Nilgün Azizoğlu, Yakutiye Kaymakamı Mahmuthan Arslan, 9. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Yasemin Kaya, İl Kültür Müdürü Cemal Almaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, kursiyerler ve davetliler katıldı. Ev hanımlarının hazırladıkları birbirinden güzel eserleri Eşi Nilgün Azizoğlu ile birlikte tek tek gezen Vali Azizoğlu, emeği geçen kursiyerleri tebrik etti. Tezhip ve Minyatür Hocası Mehmet Bozan’ın nezaretinde kurs gören 12 ev hanımının tezhip ve minyatür tekniğiyle yaptığı eserler, sergi açılışına katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nün destekleriyle Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 12 ev hanımı kursiyer; el emeği göz nuru tezhip ve minyatürlerini sergiledi. 


Yakutiye Medresesi’nde, Hamidiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kursun sergisinin açılışına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, eşi Nilgün Azizoğlu, Yakutiye Kaymakamı Mahmuthan Arslan, 9. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Yasemin Kaya, İl Kültür Müdürü Cemal Almaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, kursiyerler ve davetliler katıldı.


Ev hanımlarının hazırladıkları birbirinden güzel eserleri Eşi Nilgün Azizoğlu ile birlikte tek tek gezen Vali Azizoğlu, emeği geçen kursiyerleri tebrik etti. Tezhip ve Minyatür Hocası Mehmet Bozan’ın nezaretinde kurs gören 12 ev hanımının tezhip ve minyatür tekniğiyle yaptığı eserler, sergi açılışına katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.