Tügva’dan üniversiteli gençlere anlamlı Erzurum gezisi

ERZURUM 29.10.2017 - 19:23, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Tügva’dan üniversiteli gençlere anlamlı Erzurum gezisi

Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde okuyan gençlere gezi düzenledi.
Erzurumsonhaber / Erzurum - 29 Ekim Cumhuriyet bayramında Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongre binasında başlayan gezi Nurettin Topçu Bilgi Evi, Ejder3200 Küre kafe, Aziziye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Karskapı Şehitliği, Abdurahaman Gazi Türbesi ziyaretleri ile son buldu. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı geziye özellikle şehir dışından üniversite okumaya gelen gençler gezdikleri yerleri fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.   Geziye katılan öğrenciler gezi esnasında yaşadıklarını dile getirirken Erzurum’un Milli mücadelede yaşamış olduğu zorlukları, tabya ziyaretinde tam anlamıyla htiklerini ifade ettiler. Tügvalı gençler böyle bir tarihi atmosferde bulunmanın ve böyle bir organizasyon düzenlenmesinin zamanında ve yerinde olduğunu kaydettiler.   Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Yüksek Öğrenim Koordinatörü Murat Dadaş gezi esnasında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünde üniversiteli kardeşlerimiz ile bir arada tarihe yolculuk yapmanın sevinci içinde olduğunu dile getirdi.   Dadaş, "Türkiye Gençlik Vakfı Medeniyetini yeniden ihya ve inşa eden bir vakıftır. Amacımız insan kıymeti oluşumuna katkı sağlamaktır. Dün 93 harbinde nasıl bir Milli Mücadele olduysa bugün 15 Temmuz’da Erzurum yine sokaklardaydı, işte böyle bir şehirde öğrenci olmanın onurunu yaşıyoruz. Özellikle şehir dışından gelen kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmek ve üniversite hayatı içinde bir arada hareket etmek için çalışıyoruz. Bizlere bu gezide ve diğer organizasyonlarda desteğini esirgemeyen, gençlerin fikirlerine önem veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, bizler için gece gündüz çalışan her daim gençliğin yanında olan İl Temsilcimiz Seyfullah Gülakar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.
Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde okuyan gençlere gezi düzenledi.

Erzurumsonhaber / Erzurum - 29 Ekim Cumhuriyet bayramında Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongre binasında başlayan gezi Nurettin Topçu Bilgi Evi, Ejder3200 Küre kafe, Aziziye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Karskapı Şehitliği, Abdurahaman Gazi Türbesi ziyaretleri ile son buldu. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı geziye özellikle şehir dışından üniversite okumaya gelen gençler gezdikleri yerleri fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

 

Geziye katılan öğrenciler gezi esnasında yaşadıklarını dile getirirken Erzurum’un Milli mücadelede yaşamış olduğu zorlukları, tabya ziyaretinde tam anlamıyla htiklerini ifade ettiler. Tügvalı gençler böyle bir tarihi atmosferde bulunmanın ve böyle bir organizasyon düzenlenmesinin zamanında ve yerinde olduğunu kaydettiler.

 

Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum Yüksek Öğrenim Koordinatörü Murat Dadaş gezi esnasında yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünde üniversiteli kardeşlerimiz ile bir arada tarihe yolculuk yapmanın sevinci içinde olduğunu dile getirdi.

 

Dadaş, "Türkiye Gençlik Vakfı Medeniyetini yeniden ihya ve inşa eden bir vakıftır. Amacımız insan kıymeti oluşumuna katkı sağlamaktır. Dün 93 harbinde nasıl bir Milli Mücadele olduysa bugün 15 Temmuz’da Erzurum yine sokaklardaydı, işte böyle bir şehirde öğrenci olmanın onurunu yaşıyoruz. Özellikle şehir dışından gelen kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmek ve üniversite hayatı içinde bir arada hareket etmek için çalışıyoruz. Bizlere bu gezide ve diğer organizasyonlarda desteğini esirgemeyen, gençlerin fikirlerine önem veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, bizler için gece gündüz çalışan her daim gençliğin yanında olan İl Temsilcimiz Seyfullah Gülakar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.