Tüm Türkiye Ahmet Çınar İçin Yekvucüt oldu

BÖLGE 13.01.2020 - 10:02, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Tüm Türkiye Ahmet Çınar İçin Yekvucüt oldu

Erzurumsonhaber / Erzurum - Batmanlı Matematik Öğretmeni İhsan Abay ve Fatma Abay çiftinin çocukları NCL beyin küçülmesi hastalığına yakalandılar. Türkiye’de sadece 70 kişide olan hastalığın tedavisi için tüm Türkiye yekvücut oldu ve sosyal medyadan ‘‘Ahmete Umut Olalım’’ kampanyasını başlattı.   Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde Matematik Öğretmeni İhsan Abay ve Fatma Abay çiftinin çocukları NCL (Nöronal Ceroid Lipfouscinosis) beyin küçülmesi hastalığına yakalandılar. Türkiye’de sadece 70 kişide olan hastalığın tedavisi için Batman Valisi Hulusi Şahin geçen günlerde komisyon kurup 10 bin TL bağışlayarak harekete geçti. Ancak istenen miktar elde edilmeyince tüm Türkiye yekvücut oldu ve sosyal medyadan ‘‘Ahmete Umut Olalım’’ kampanyasını başlattı. Ayrıca Ahmet Çınar için Batman’da reklam panolarına kampanya amaçlı posterler ve pankartlarda açıldı. Açılan pankartta; ‘‘Batman’da Matematik Öğretmenliği yapan İhsan ve Fatma Abay çiftinin 2 oğlu ölümcül beyin erimesi hastalığına yakalandı. 11 yaşındaki Emircan Mert için yapacak bir şey kalmadı. Ancak 5 yaşındaki Ahmet Çınar Türkiye’de olmayan 700 bin euro’luk ilaçla kurtulabilir.’’ yazısı yer aldı. Ancak henüz tedavi için istenen rakama ulaşılamadı. Evlatlarının hayatı ise, Türkiye’de bulunmayan 700 bin euro’luk NCL2 ilacı.   Ahmet Çınar Sosyal Medyada İlk Sıraları Kaptı   Başta twitter olmak üzere sosyal medyanın tamamında ilk sıraları kapan ve tüm Türkiye’nin hem ses hem de kulak verdiği Ahmet Çınar, sosyal medyanın tamamında ilk sıraları kaptı. Ahmete Umut Olalım kampanyasını twitterde 250 bin kişi paylaştı.   Kampanyaya Sanatçılar ve Siyasetçilerde Destek Çıktı   Ahmet Çınar’ın sağlığına kavuşması için ve istenen ilaç parasını bulması için oluşturulan kampanyaya sanatçılarda yoğun destek sağladı. Başta Ahbap Platformu Başkanı ve şarkıcı Haluk Levent olmak üzere; şarkıcı Gökhan Özoğuz, Memur Sen ve Eğitim Bir Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın,  Ahmet Güneştekin, milletvekilleri, Batman Valiliği, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yazarlar, şairler, Amed SK, dernekler, vakıflar, kurum ve kuruluşlar ile sosyal medya fenomenleri de hesaplarında Ahmet Çınar’ın sağlığı için paylaşımda bulundular.   Baba İhsan Abay: Allah Her Birinizden Razı Olsun   Konuyla ilgili emeği geçen herkese minnettar olduğunu belirten Baba İhsan Abay; ‘‘Kampanyada emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Allah evlat acısını kimseye göstermesin. İlaç bekliyoruz güzel Türkiye’m. Çınar’ım bugün bu haldedir. İlaç gelmez ise bir yıl sonra ağabeyi gibi yürüyemez halde olabilir. Bu sebepten mütevellit teşekkürler Türkiye’m. Allah her birinizden bir bir razı olsun değerli dostlar.’’ diye açıkladı.   HABER: Devrim AKTÜRK  

Erzurumsonhaber / Erzurum - Batmanlı Matematik Öğretmeni İhsan Abay ve Fatma Abay çiftinin çocukları NCL beyin küçülmesi hastalığına yakalandılar. Türkiye’de sadece 70 kişide olan hastalığın tedavisi için tüm Türkiye yekvücut oldu ve sosyal medyadan ‘‘Ahmete Umut Olalım’’ kampanyasını başlattı.

 

Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde Matematik Öğretmeni İhsan Abay ve Fatma Abay çiftinin çocukları NCL (Nöronal Ceroid Lipfouscinosis) beyin küçülmesi hastalığına yakalandılar. Türkiye’de sadece 70 kişide olan hastalığın tedavisi için Batman Valisi Hulusi Şahin geçen günlerde komisyon kurup 10 bin TL bağışlayarak harekete geçti. Ancak istenen miktar elde edilmeyince tüm Türkiye yekvücut oldu ve sosyal medyadan ‘‘Ahmete Umut Olalım’’ kampanyasını başlattı. Ayrıca Ahmet Çınar için Batman’da reklam panolarına kampanya amaçlı posterler ve pankartlarda açıldı. Açılan pankartta; ‘‘Batman’da Matematik Öğretmenliği yapan İhsan ve Fatma Abay çiftinin 2 oğlu ölümcül beyin erimesi hastalığına yakalandı. 11 yaşındaki Emircan Mert için yapacak bir şey kalmadı. Ancak 5 yaşındaki Ahmet Çınar Türkiye’de olmayan 700 bin euro’luk ilaçla kurtulabilir.’’ yazısı yer aldı. Ancak henüz tedavi için istenen rakama ulaşılamadı. Evlatlarının hayatı ise, Türkiye’de bulunmayan 700 bin euro’luk NCL2 ilacı.

 

Ahmet Çınar Sosyal Medyada İlk Sıraları Kaptı

 

Başta twitter olmak üzere sosyal medyanın tamamında ilk sıraları kapan ve tüm Türkiye’nin hem ses hem de kulak verdiği Ahmet Çınar, sosyal medyanın tamamında ilk sıraları kaptı. Ahmete Umut Olalım kampanyasını twitterde 250 bin kişi paylaştı.

 

Kampanyaya Sanatçılar ve Siyasetçilerde Destek Çıktı

 

Ahmet Çınar’ın sağlığına kavuşması için ve istenen ilaç parasını bulması için oluşturulan kampanyaya sanatçılarda yoğun destek sağladı. Başta Ahbap Platformu Başkanı ve şarkıcı Haluk Levent olmak üzere; şarkıcı Gökhan Özoğuz, Memur Sen ve Eğitim Bir Sendikası Genel Başkanı Ali Yalçın,  Ahmet Güneştekin, milletvekilleri, Batman Valiliği, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yazarlar, şairler, Amed SK, dernekler, vakıflar, kurum ve kuruluşlar ile sosyal medya fenomenleri de hesaplarında Ahmet Çınar’ın sağlığı için paylaşımda bulundular.

 

Baba İhsan Abay: Allah Her Birinizden Razı Olsun

 

Konuyla ilgili emeği geçen herkese minnettar olduğunu belirten Baba İhsan Abay; ‘‘Kampanyada emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Allah evlat acısını kimseye göstermesin. İlaç bekliyoruz güzel Türkiye’m. Çınar’ım bugün bu haldedir. İlaç gelmez ise bir yıl sonra ağabeyi gibi yürüyemez halde olabilir. Bu sebepten mütevellit teşekkürler Türkiye’m. Allah her birinizden bir bir razı olsun değerli dostlar.’’ diye açıkladı.

 

HABER: Devrim AKTÜRK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.