Üniversite Öğrencileri daha yeşil bir Erzurum için harekete geçti

ERZURUM 18.12.2019 - 08:23, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Üniversite Öğrencileri daha yeşil bir Erzurum için harekete geçti

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Palerium Alışveriş Merkezi’nin giriş katında üniversite öğrencileri başlattıkları proje kapsamında ürettikleri kalem ve anahtarlıkları satarak, elde edilen parayı fidan dikimi için kullanacaklar. Yapılan çalışma kapsamında bu projenin sadece Erzurum iliyle sınırlı kalınmayacağı ve tüm Türkiye’de bu çalışmanın başlatılacağı aktarıldı.   Erzurum Palerium Alışveriş Merkezi’nin giriş katında üniversite öğrencileri, başlattıkları proje kapsamında tohum ve ürettikleri kalem ile anahtarlıkları satarak, elde edilecek parayı fidan dikimi için kullanacaklar. Projenin sadece Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’yle sınırlı olmadığını belirten Murat Sevindir; ‘‘Cumhuriyet Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ’de okuyan arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bizler, kendi aramızda toplandık ve bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme kararı aldık. En büyük amacımız doğayı biraz daha yeşillendirebilmek ve çöpleri temizleyebilmek. Bunun için de fidan dikimi yapıyoruz ve doğayı çöplükten arındırabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu projelerin de finansmanını çıkarabilmek için kendi üretimimiz olan anahtarlık, tohumlu kalemler ve çeşitli ürünleri satarak, AVM içerisinde açtığımız stantta ürünlerimiz alınarak, topladığımız parayla fidan alıp tekrar dikim yapacağız.’’ diye açıkladı.     Bundan sonraki dikimlerini orman temizliği için Afyonkarahisar’da yapacaklarını belirten Ekrem Aliçelik; ‘‘Hemen hemen birkaç haftalık bir stant kurulumuz olacaktır. Bununla birlikte topladığımız finansla yine sürdürülebilir projemizi hayata geçireceğiz. Aynı şekilde daha sonraki süreçlerimizde de aynı çalışmayı sürdüreceğiz. Kısacası, seksen bir ilimizi gezmeden bu projeyi sonlandırmayacağız. Ek olarak şu anda dördüncü ilde projemizi yaptığımızı belirtmek isterim. Bu illerimiz sırasıyla; Afyonkarahisar, İzmir, Ankara ve Erzurum’dur.’’ diye aktardı.   HABER :  DEVRİM AKTÜRK  

Erzurumsonhaber / Erzurum Erzurum Palerium Alışveriş Merkezi’nin giriş katında üniversite öğrencileri başlattıkları proje kapsamında ürettikleri kalem ve anahtarlıkları satarak, elde edilen parayı fidan dikimi için kullanacaklar. Yapılan çalışma kapsamında bu projenin sadece Erzurum iliyle sınırlı kalınmayacağı ve tüm Türkiye’de bu çalışmanın başlatılacağı aktarıldı.

 

Erzurum Palerium Alışveriş Merkezi’nin giriş katında üniversite öğrencileri, başlattıkları proje kapsamında tohum ve ürettikleri kalem ile anahtarlıkları satarak, elde edilecek parayı fidan dikimi için kullanacaklar. Projenin sadece Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’yle sınırlı olmadığını belirten Murat Sevindir; ‘‘Cumhuriyet Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ’de okuyan arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bizler, kendi aramızda toplandık ve bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme kararı aldık. En büyük amacımız doğayı biraz daha yeşillendirebilmek ve çöpleri temizleyebilmek. Bunun için de fidan dikimi yapıyoruz ve doğayı çöplükten arındırabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu projelerin de finansmanını çıkarabilmek için kendi üretimimiz olan anahtarlık, tohumlu kalemler ve çeşitli ürünleri satarak, AVM içerisinde açtığımız stantta ürünlerimiz alınarak, topladığımız parayla fidan alıp tekrar dikim yapacağız.’’ diye açıkladı.

 

 

Bundan sonraki dikimlerini orman temizliği için Afyonkarahisar’da yapacaklarını belirten Ekrem Aliçelik; ‘‘Hemen hemen birkaç haftalık bir stant kurulumuz olacaktır. Bununla birlikte topladığımız finansla yine sürdürülebilir projemizi hayata geçireceğiz. Aynı şekilde daha sonraki süreçlerimizde de aynı çalışmayı sürdüreceğiz. Kısacası, seksen bir ilimizi gezmeden bu projeyi sonlandırmayacağız. Ek olarak şu anda dördüncü ilde projemizi yaptığımızı belirtmek isterim. Bu illerimiz sırasıyla; Afyonkarahisar, İzmir, Ankara ve Erzurum’dur.’’ diye aktardı.

 

HABER :  DEVRİM AKTÜRK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.