Uzundere’de karakucak güreşleri nefes kesti

İLÇELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2017 - 10:23, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Uzundere’de karakucak güreşleri nefes kesti

Erzurum’un Uzundere ilçesinde bu yıl 94’üncüsü düzenlenen karakucak güreşlerinde, Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.
Erzurumsonhaber / Erzurum - İlçe merkezindeki alanda 18 ayrı kategoride yapılan güreşlere, Türkiye’deki çeşitli illerin yanı sıra Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nden yaklaşık 300 sporcu katıldı.   Kura çekiminin ardından genç yıldızlar kategorisiyle başlayan güreşlerin büyükler kategorisinde, sporcular birbirleriyle kıran kırana mücadele ettiler. Karakucak güreşlerinde hiçbir olumsuzluk yaşanmazken güreş severler güreş seyirine doydular   Güreşlerin en çok ilgi gören başpehlivanlık bölümünde ise finalde İranlı rakibi Celil Türmadi’yi yenen Fatih Yaşarlı, başpehlivanlığı kazandı.   Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin ardından dereceye girenlere ödül ve madalyaları verildi.   Uzundere Belediye Başkanı Muhammet Halis Özsoy, güreşin ata sporu olduğunu ifade ederek, "Bu spor dalını yaşatmaya özen gösteriyoruz. Karakucak güreşlerine her geçen gün katılım artmakta, ulusal ve uluslararası alanda kendisini göstermiş güreşçilerimiz burada bulunmaktadır." diye konuştu.   Amaçlarının güreşi yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Özsoy, gençlerin bu spora özendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulduğunu aktardı.   Türkiye’nin tanınmış cazgırlarından Fuat Özbay’ın sunumunu yaptığı güreşler, güreş severleri güreşe doyurdu.
Erzurum’un Uzundere ilçesinde bu yıl 94’üncüsü düzenlenen karakucak güreşlerinde, Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.

Erzurumsonhaber / Erzurum - İlçe merkezindeki alanda 18 ayrı kategoride yapılan güreşlere, Türkiye’deki çeşitli illerin yanı sıra Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nden yaklaşık 300 sporcu katıldı.

 

Kura çekiminin ardından genç yıldızlar kategorisiyle başlayan güreşlerin büyükler kategorisinde, sporcular birbirleriyle kıran kırana mücadele ettiler. Karakucak güreşlerinde hiçbir olumsuzluk yaşanmazken güreş severler güreş seyirine doydular

 

Güreşlerin en çok ilgi gören başpehlivanlık bölümünde ise finalde İranlı rakibi Celil Türmadi’yi yenen Fatih Yaşarlı, başpehlivanlığı kazandı.

 

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin ardından dereceye girenlere ödül ve madalyaları verildi.

 

Uzundere Belediye Başkanı Muhammet Halis Özsoy, güreşin ata sporu olduğunu ifade ederek, "Bu spor dalını yaşatmaya özen gösteriyoruz. Karakucak güreşlerine her geçen gün katılım artmakta, ulusal ve uluslararası alanda kendisini göstermiş güreşçilerimiz burada bulunmaktadır." diye konuştu.

 

Amaçlarının güreşi yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Özsoy, gençlerin bu spora özendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulduğunu aktardı.

 

Türkiye’nin tanınmış cazgırlarından Fuat Özbay’ın sunumunu yaptığı güreşler, güreş severleri güreşe doyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.