Valihafızpaşa İlkokul binası yıkıldı, yerine Müze binası geliyorValihafızpaşa İlkokul binası yıkıldı, yerine Müze binası geliyor

ERZURUM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.10.2017 - 11:40, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Valihafızpaşa İlkokul binası yıkıldı, yerine Müze binası geliyorValihafızpaşa İlkokul binası yıkıldı, yerine Müze binası geliyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Üç Kümbetler Proje alanı içerisinde yer alan Valihafızpaşa İlkokul binasının yıkımını gerçekleştiriyor.
Erzurumsonhaber / Erzurum - İlkokul, Recep Akdağ caddesine bakan cephede yeni bina yapılarak muhaza edilecek. İlkokul binası yerine ise Müze kurulacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, projede adım adım ilerleme sağlandığını belirterek "Erzurum’un tarihi adasının inşası devam ediyor. Alanda yer alan ilkokul binasını yıkıyoruz. Müze binası bu alana yapılacak" dedi.   Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler adası içerisinde yer alan Valihafızpaşa ilkokulu binasının yıkıldığını belirtti. Ali Korkut, ilkokul için Recep Akdağ caddesine bakan üst kısımda yeni bina yapıldığını ifade etti. Yıkılan binanın yerine ise Müze binası inşa edilecek. Başkan Korkut, projede adım adım ilerleme sağlandığını vurgulayarak "Erzurum konakları özgün haliyle yapılıyor, mevcut eserlerle ilgili restorasyon çalışmaları yapılacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah önümüzdeki yıl daha hızlı bir ilerleme görebileceğiz. Türkiye bugün İpek Demiryolu ile Türk cumhuriyetlerine bağlanıyor. Erzurum ön plana çıkıyor, şehir için yeni ufuklar açılıyor. Üç Kümbetler adamı bu açıdan da önemli. Bölgenin turizm başkenti Erzurum ve Üç Kümbetler olacaktır.   Bu bağlamda çalışmalarımız daha bir önem kazanıyor. İnşallah Erzurum’un yüzünü güldürecek gelişmelerde, gelişen aş ve işde bizimde bir tutam tuzumuz olacaktır" şeklinde konuştu.   Eskiyen okul binası yıkılmadan önce Belediye Başkanı Ali Korkut’un talimatıyla bina içerisinde değer arz eden tüm malzemeler alınarak değerlendirildi. Başkan Korkut, bina içerisinde kullanılabilir durumda olan okul malzemeleri, kapı ve benzeri şeylerin ihtiyacı olan okullara ve benzeri kurumlara verildiğini ifade etti. Kullanılamayacak durumda olan ağaç eşyalar ise kışlık yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.      
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Üç Kümbetler Proje alanı içerisinde yer alan Valihafızpaşa İlkokul binasının yıkımını gerçekleştiriyor.

Erzurumsonhaber / Erzurum - İlkokul, Recep Akdağ caddesine bakan cephede yeni bina yapılarak muhaza edilecek. İlkokul binası yerine ise Müze kurulacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, projede adım adım ilerleme sağlandığını belirterek "Erzurum’un tarihi adasının inşası devam ediyor. Alanda yer alan ilkokul binasını yıkıyoruz. Müze binası bu alana yapılacak" dedi.

 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler adası içerisinde yer alan Valihafızpaşa ilkokulu binasının yıkıldığını belirtti. Ali Korkut, ilkokul için Recep Akdağ caddesine bakan üst kısımda yeni bina yapıldığını ifade etti. Yıkılan binanın yerine ise Müze binası inşa edilecek. Başkan Korkut, projede adım adım ilerleme sağlandığını vurgulayarak "Erzurum konakları özgün haliyle yapılıyor, mevcut eserlerle ilgili restorasyon çalışmaları yapılacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah önümüzdeki yıl daha hızlı bir ilerleme görebileceğiz. Türkiye bugün İpek Demiryolu ile Türk cumhuriyetlerine bağlanıyor. Erzurum ön plana çıkıyor, şehir için yeni ufuklar açılıyor. Üç Kümbetler adamı bu açıdan da önemli. Bölgenin turizm başkenti Erzurum ve Üç Kümbetler olacaktır.

 

Bu bağlamda çalışmalarımız daha bir önem kazanıyor. İnşallah Erzurum’un yüzünü güldürecek gelişmelerde, gelişen aş ve işde bizimde bir tutam tuzumuz olacaktır" şeklinde konuştu.

 

Eskiyen okul binası yıkılmadan önce Belediye Başkanı Ali Korkut’un talimatıyla bina içerisinde değer arz eden tüm malzemeler alınarak değerlendirildi. Başkan Korkut, bina içerisinde kullanılabilir durumda olan okul malzemeleri, kapı ve benzeri şeylerin ihtiyacı olan okullara ve benzeri kurumlara verildiğini ifade etti. Kullanılamayacak durumda olan ağaç eşyalar ise kışlık yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.