Yetimoğlu’ndan Başkan Sekmen’e ‘horoz şekeri’

ERZURUM 16.05.2019 - 15:26, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Yetimoğlu’ndan Başkan Sekmen’e ‘horoz şekeri’

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Eskiden Ramazan ayına özgü bir özellik olan ve oruç tutan çocuklara iftarlık olarak verilen horoz şekeri ile iftarını açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çocukluğunun özlemini giderdi.    Erzurum Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Semih Yetimoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.     Çocukları oruç tutmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir gelenek olan Horoz şekerini anımsatmak isteyen Erzurum Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Semih Yetimoğlu’nun ikram ettiği Horoz Şekeri ile iftarını açan Mehmet Sekmen, “Ne güzel günlerdi, Horoz şekerli eski ramazanlar” dedi.    Eskiden Horoz şekerini iftariyelik alan çocuklar, ellerinden şekerlerini hiç düşürmeden topun atılmasını bekleyen çocukların olduğunu belirten Semih Yetimoğlu, “İftarlığını horoz şekeri ile açan o çocukluğun özlemini gidermek için, o günlerin hatırına Mehmet Sekmen ile Horoz şekeri tadıyla geçmişimizi yad etmeye, özlem gidermeye çalıştık” şeklinde konuştu.    Yetimoğlu, “Erzurum’da Ramazan bir başkadır. İnsanlarımız sırf ramazanın havasını tatmak için oluk oluk,  Erzurum’a geldiği bu günlerde o eski Ramazanların mistik havasını hatırlatmak amacıyla Erzurum Şehir Tiyatrosu olarak Çocukluğumuzun özlemi olan iftariyelik Horoz şekeri ikram ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen beye. İftarlığını horoz şekeri ile açan o çocukluğumuzun özlemini hatırlattık ve yad ettik, kendisi de bizi kırmadı iftarlığını horoz şekeri ile açtı, Herkese horoz şekeri tadında güzel bir ramazan diliyorum” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Eskiden Ramazan ayına özgü bir özellik olan ve oruç tutan çocuklara iftarlık olarak verilen horoz şekeri ile iftarını açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çocukluğunun özlemini giderdi.   


Erzurum Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Semih Yetimoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.  


  Çocukları oruç tutmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir gelenek olan Horoz şekerini anımsatmak isteyen Erzurum Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Semih Yetimoğlu’nun ikram ettiği Horoz Şekeri ile iftarını açan Mehmet Sekmen, “Ne güzel günlerdi, Horoz şekerli eski ramazanlar” dedi. 


  Eskiden Horoz şekerini iftariyelik alan çocuklar, ellerinden şekerlerini hiç düşürmeden topun atılmasını bekleyen çocukların olduğunu belirten Semih Yetimoğlu, “İftarlığını horoz şekeri ile açan o çocukluğun özlemini gidermek için, o günlerin hatırına Mehmet Sekmen ile Horoz şekeri tadıyla geçmişimizi yad etmeye, özlem gidermeye çalıştık” şeklinde konuştu. 


  Yetimoğlu, “Erzurum’da Ramazan bir başkadır. İnsanlarımız sırf ramazanın havasını tatmak için oluk oluk,  Erzurum’a geldiği bu günlerde o eski Ramazanların mistik havasını hatırlatmak amacıyla Erzurum Şehir Tiyatrosu olarak Çocukluğumuzun özlemi olan iftariyelik Horoz şekeri ikram ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen beye. İftarlığını horoz şekeri ile açan o çocukluğumuzun özlemini hatırlattık ve yad ettik, kendisi de bizi kırmadı iftarlığını horoz şekeri ile açtı, Herkese horoz şekeri tadında güzel bir ramazan diliyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.