DAKAF’a Yoğun İlgi

KÜLTÜR 06.03.2020 - 10:29, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

DAKAF’a Yoğun İlgi

Erzurumsonhaber / Erzurum - Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açıklanan rakamlara göre başta öğrenciler olmak üzere binlerce kişi fuara katıldı. İki gün boyunca sürecek olan fuara, alanında uzman isimler kariyer konusunda açıklamalarda bulunacak.    Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açıklanan rakamlara göre, başta öğrenciler olmak üzere binlerce kişi fuara katıldı. İki gün boyunca sürecek olan fuara, alanında uzman isimler kariyer konusunda açıklamalarda bulunacak. Bugünkü konuşmacı ise, Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan, ‘‘Gençlere Yönelik Projeler’’ adlı sunumu gerçekleştirdi.   Mekanik Enerjiyi Elektrik Enerjisine Çevireceğiz   Başta büyükşehirler olmak üzere trafikteki yoğunluğu azaltmak için stant açtıklarını belirten Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Helin Yavuz; ‘‘Bu sayede caddelerde yer alan araç sayısı da en aza indirgenmiş olacak. Sabah ve akşam aralıklarında yaşanan yoğun trafikte bu proje kapsamında azalmış olacak. Projelerimizden en önemlisi ise, bariyer sistemi. Yapılan çalışmayla birlikte bariyer şerit sayısı artacak ve yoğunluk en aza inmiş olacak. Biz İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri olarak sekiz kişilik ekibimizle buradaki standı açtık. Bariyerlerimizde dikey rüzgâr türbini, güneş paneli ve belirli çalışmalarla birlikte hem elektrik enerjimizi ürettik hem de soğuk havalarda buzlanmayı engelleyecek solisyonlar yerleştirerek, buralarda sıvı fışkırtacağız ve yolun giriş ile çıkışlarına kapan sistemi yerleştirerek araçların geçişiyle birlikte, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevireceğiz. Bu sayede elektrik enerjisi elde etmiş olacağız. Bir aylık olan çalışmamızı daha ileriye götüreceğiz. En büyük hedefimiz ise, projelerimizi İstanbul’daki Teknofest’e aktarmak’’ diye açıkladı.     HABER: DEVRİM AKTÜRK

Erzurumsonhaber / Erzurum - Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açıklanan rakamlara göre başta öğrenciler olmak üzere binlerce kişi fuara katıldı. İki gün boyunca sürecek olan fuara, alanında uzman isimler kariyer konusunda açıklamalarda bulunacak.

 

 Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Açıklanan rakamlara göre, başta öğrenciler olmak üzere binlerce kişi fuara katıldı. İki gün boyunca sürecek olan fuara, alanında uzman isimler kariyer konusunda açıklamalarda bulunacak. Bugünkü konuşmacı ise, Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan, ‘‘Gençlere Yönelik Projeler’’ adlı sunumu gerçekleştirdi.

 

Mekanik Enerjiyi Elektrik Enerjisine Çevireceğiz

 

Başta büyükşehirler olmak üzere trafikteki yoğunluğu azaltmak için stant açtıklarını belirten Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Helin Yavuz; ‘‘Bu sayede caddelerde yer alan araç sayısı da en aza indirgenmiş olacak. Sabah ve akşam aralıklarında yaşanan yoğun trafikte bu proje kapsamında azalmış olacak. Projelerimizden en önemlisi ise, bariyer sistemi. Yapılan çalışmayla birlikte bariyer şerit sayısı artacak ve yoğunluk en aza inmiş olacak. Biz İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri olarak sekiz kişilik ekibimizle buradaki standı açtık. Bariyerlerimizde dikey rüzgâr türbini, güneş paneli ve belirli çalışmalarla birlikte hem elektrik enerjimizi ürettik hem de soğuk havalarda buzlanmayı engelleyecek solisyonlar yerleştirerek, buralarda sıvı fışkırtacağız ve yolun giriş ile çıkışlarına kapan sistemi yerleştirerek araçların geçişiyle birlikte, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevireceğiz. Bu sayede elektrik enerjisi elde etmiş olacağız. Bir aylık olan çalışmamızı daha ileriye götüreceğiz. En büyük hedefimiz ise, projelerimizi İstanbul’daki Teknofest’e aktarmak’’ diye açıkladı.

 

 

HABER: DEVRİM AKTÜRK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.