Dünyanın en iyi nano-bilim uzmanları arasında Türkiye'den 15 akademisyen yer aldı

TEKNOLOJİ 02.09.2018 - 13:53, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Dünyanın en iyi nano-bilim uzmanları arasında Türkiye'den 15 akademisyen yer aldı

Dünya çapında 20 binden fazla üniversitenin ve yüz binlerce bilim insanının akademik performanslarını değerlendirmek üzere 2006 yılında İspanya’da kurulmuş olan Webometrics tarafından dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları açıklandı.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin milyarlarca dolar bütçe ayırdıkları ve geleceğin teknolojisi olarak gösterilen nanoteknoloji alanında çalışan bilim uzmanlarının ürettikleri bilimsel çıktıları değerlendiren Webometrics, dünyanın en başarılı bin 800 bilim insanını açıkladı. Sıralamada en iyilerin belirlenmesi amacıyla bilimsel ürünlerin etkinliğini ortaya koyan H-indeks, atıf sayısı, doküman sayısı gibi geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olan bilimsel kriterler kullanıldı. Webometrics, bu güncel sıralamada H-indeksi 20’nin altında olan bilim insanlarını değerlendirme dışında bıraktı. Dünyanın en kapsamlı akademik performans sıralama sistemi olan Webometrics’e göre Türkiye'den sadece 15 akademisyen bu özel listede yer alabildi.    Listede yer alan Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez, ilaç endüstrisi, genetik, bor, beyin tümörlerinin tedavisi konusunda ulusal ve uluslararası çok sayıda projeyi yönetiyor. Prof. Dr. Türkez, halen Dünya Sağlık Örgütü’nde JECFA ve JMPR adlı iki ayrı kurulda (2017-2021) uzman komite üyeliği görevini sürdürüyor.    Söz konusu sıralamada yer alma başarısı göstererek hem kendilerini hemde üniversitelerini listeye sokan akademisyenler  ve üniversiteleri şöyle:    Koç Üniversitesi: Prof. Dr. Can Erkey    Bilkent Üniversitesi: Dr. Engin Durgun    Gazi Üniversitesi: Doç. Dr. Gökhan Demirel    Gazi Üniversitesi: Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu    İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Doç. Dr. Hasan Şahin    Erzurum Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Hasan Türkez    Abdullah Gül Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Şahin    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Prof.Dr. Nahit Aktaş    Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Necati Özkan    Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Salim Çıracı    Bilkent Üniversitesi: Dr. Seymur Jahangirov    Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Tamer Uyar    Sabancı Üniversitesi: Prof. Dr. Yuda Yürüm    Sabancı Üniversitesi: Prof. Dr. Yusuf Menceloglu    Gebze Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk 
Dünya çapında 20 binden fazla üniversitenin ve yüz binlerce bilim insanının akademik performanslarını değerlendirmek üzere 2006 yılında İspanya’da kurulmuş olan Webometrics tarafından dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları açıklandı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin milyarlarca dolar bütçe ayırdıkları ve geleceğin teknolojisi olarak gösterilen nanoteknoloji alanında çalışan bilim uzmanlarının ürettikleri bilimsel çıktıları değerlendiren Webometrics, dünyanın en başarılı bin 800 bilim insanını açıkladı. Sıralamada en iyilerin belirlenmesi amacıyla bilimsel ürünlerin etkinliğini ortaya koyan H-indeks, atıf sayısı, doküman sayısı gibi geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olan bilimsel kriterler kullanıldı. Webometrics, bu güncel sıralamada H-indeksi 20’nin altında olan bilim insanlarını değerlendirme dışında bıraktı. Dünyanın en kapsamlı akademik performans sıralama sistemi olan Webometrics’e göre Türkiye'den sadece 15 akademisyen bu özel listede yer alabildi. 


  Listede yer alan Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez, ilaç endüstrisi, genetik, bor, beyin tümörlerinin tedavisi konusunda ulusal ve uluslararası çok sayıda projeyi yönetiyor. Prof. Dr. Türkez, halen Dünya Sağlık Örgütü’nde JECFA ve JMPR adlı iki ayrı kurulda (2017-2021) uzman komite üyeliği görevini sürdürüyor. 


  Söz konusu sıralamada yer alma başarısı göstererek hem kendilerini hemde üniversitelerini listeye sokan akademisyenler  ve üniversiteleri şöyle: 


  Koç Üniversitesi: Prof. Dr. Can Erkey 


  Bilkent Üniversitesi: Dr. Engin Durgun 


  Gazi Üniversitesi: Doç. Dr. Gökhan Demirel 


  Gazi Üniversitesi: Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu 


  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Doç. Dr. Hasan Şahin 


  Erzurum Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Hasan Türkez 


  Abdullah Gül Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Şahin 


  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Prof.Dr. Nahit Aktaş 


  Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Necati Özkan 


  Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Salim Çıracı 


  Bilkent Üniversitesi: Dr. Seymur Jahangirov 


  Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Tamer Uyar 


  Sabancı Üniversitesi: Prof. Dr. Yuda Yürüm 


  Sabancı Üniversitesi: Prof. Dr. Yusuf Menceloglu 


  Gebze Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.