Dut Pekmezi Fabrikası üretime geçiyor

İLÇELER 17.12.2020 - 13:51, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Dut Pekmezi Fabrikası üretime geçiyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Olur Ormanağzı Mahallesi’nde 2011 yılında Köy adına yapılan Dut Pekmez Fabrikasını atıl durumdan kurtarılıyor.      Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi ile Olur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile  protokol imzalayarak kiralama yöntemiyle fabrikayı devraldı.    Fabrika devir işlemlerinin ardından makina takviyesi yapılarak kısa sürede dut pekmezi üretimine başlayacak. Fabrikada dut pekmezinin yanında kuşburnu ezmesi, elma kurusu, meyve suyu gibi birçok marmelat üretilecek.    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fuat Demir, “İş adamlarımızla birlikte bölge ekonomisine katkıda bulunmak için bir çok ilçemizde yatırımlarımıza başladı. Yatırımlarımızı peyderpey devam ettireceğiz” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum - Olur Ormanağzı Mahallesi’nde 2011 yılında Köy adına yapılan Dut Pekmez Fabrikasını atıl durumdan kurtarılıyor.   


  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi ile Olur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile  protokol imzalayarak kiralama yöntemiyle fabrikayı devraldı. 


  Fabrika devir işlemlerinin ardından makina takviyesi yapılarak kısa sürede dut pekmezi üretimine başlayacak. Fabrikada dut pekmezinin yanında kuşburnu ezmesi, elma kurusu, meyve suyu gibi birçok marmelat üretilecek. 


  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fuat Demir, “İş adamlarımızla birlikte bölge ekonomisine katkıda bulunmak için bir çok ilçemizde yatırımlarımıza başladı. Yatırımlarımızı peyderpey devam ettireceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.