Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması başladı

EĞİTİM 27.12.2017 - 12:17, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Yaya Öncelikli Kampüs Uygulaması başladı

Öğrencilerine ve mensuplarına her anlamda kaliteli imkanlar sunmanın gayretinde olan Erzurum Teknik Üniversitesi bir başka insan odaklı projesini daha hizmete soktu.
Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsü sınırları içerisindeki tüm yollarda yayaların geçişte öncelikli olduğu ve araçların yayalara yol vermek için bekleyeceği “Yaya Öncelikli Kampüs” uygulaması hayata geçti. Her gecen yıl artan öğrenci sayısıyla beraber büyüyen kampüs içi yaya ve araç trafiğinde oluşabilecek muhtemel yaya kazalarını en aza indirmeyi ve trafikte yayaya saygıyı artırmayı hedefleyen proje kapsamında araç sürücüleri yerleşkenin birçok noktasına yerleştirilen “yaya geçiş önceliği” levhalarıyla uyarılacak ve yayaların geçişlerini tamamlayana kadar beklemeleri sağlanacak. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı gerçekleştirilen projenin Erzurum trafiğinde Avrupa standartlarında bir yaya kültürü oluşması adına rol model olacağını ifade etti.
Öğrencilerine ve mensuplarına her anlamda kaliteli imkanlar sunmanın gayretinde olan Erzurum Teknik Üniversitesi bir başka insan odaklı projesini daha hizmete soktu.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsü sınırları içerisindeki tüm yollarda yayaların geçişte öncelikli olduğu ve araçların yayalara yol vermek için bekleyeceği “Yaya Öncelikli Kampüs” uygulaması hayata geçti.


Her gecen yıl artan öğrenci sayısıyla beraber büyüyen kampüs içi yaya ve araç trafiğinde oluşabilecek muhtemel yaya kazalarını en aza indirmeyi ve trafikte yayaya saygıyı artırmayı hedefleyen proje kapsamında araç sürücüleri yerleşkenin birçok noktasına yerleştirilen “yaya geçiş önceliği” levhalarıyla uyarılacak ve yayaların geçişlerini tamamlayana kadar beklemeleri sağlanacak.


Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı gerçekleştirilen projenin Erzurum trafiğinde Avrupa standartlarında bir yaya kültürü oluşması adına rol model olacağını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.