Erzurum’un tarihi eserlerini ve kültürel değerlerini karakalem çalıştılar

ERZURUM 13.03.2020 - 08:50, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Erzurum’un tarihi eserlerini ve kültürel değerlerini karakalem çalıştılar

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerince düzenlenen “Erzurum” temalı karakalem resim çalışmaları sergisi yoğun ilgi gördü.      Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerince “Erzurum” temalı karakalem resim çalışmaları sergisi düzenlendi.  Erzurum MNG Alış veriş Merkezi’nde açılan sergide Erzurum’un tarihi eserleri ve kültürüne ait 42 eser yer alıyor. Serginin açılışına Okul Müdürü Kemal Balcı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Erkut, okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.    Serginin açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Kemal Balcı, “Okulumuz iki yıl önce eğitim öğretime başlamış bir okul. Öğrencilerimiz için asıl hedef elbette akademik başarı. Ancak akademik başarının yanı sıra yetenekleri doğrultusunda onların sanatsal sosyal ve sportif faaliyetlerde görmek bizim için en büyük kazançlardan birisi. Erzurum’un kurtuluşunun 102. Yıldönümü anısına böyle bir etkinlik planladık. Şehrimizin tarihi eserlerinin yanı sıra kültür ve geleneklerini karakalem çalışmasına aktarıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.    Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Erkut ise “Erzurum’un tarihi eserleri var. Erzurum’a mal olmuş kültürel değerleri çalıştık. Ciritten, Cağ kebabından kadayıf dolmasına şehre özgü değerleri kara kalemle resimlere yansıtıldı” diye konuştu.    Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdiler. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerince düzenlenen “Erzurum” temalı karakalem resim çalışmaları sergisi yoğun ilgi gördü.   


  Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerince “Erzurum” temalı karakalem resim çalışmaları sergisi düzenlendi.  Erzurum MNG Alış veriş Merkezi’nde açılan sergide Erzurum’un tarihi eserleri ve kültürüne ait 42 eser yer alıyor. Serginin açılışına Okul Müdürü Kemal Balcı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Erkut, okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 


  Serginin açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Kemal Balcı, “Okulumuz iki yıl önce eğitim öğretime başlamış bir okul. Öğrencilerimiz için asıl hedef elbette akademik başarı. Ancak akademik başarının yanı sıra yetenekleri doğrultusunda onların sanatsal sosyal ve sportif faaliyetlerde görmek bizim için en büyük kazançlardan birisi. Erzurum’un kurtuluşunun 102. Yıldönümü anısına böyle bir etkinlik planladık. Şehrimizin tarihi eserlerinin yanı sıra kültür ve geleneklerini karakalem çalışmasına aktarıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


  Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Erkut ise “Erzurum’un tarihi eserleri var. Erzurum’a mal olmuş kültürel değerleri çalıştık. Ciritten, Cağ kebabından kadayıf dolmasına şehre özgü değerleri kara kalemle resimlere yansıtıldı” diye konuştu. 


  Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.