Gençlere "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı eğitimi veriliyor

TEKNOLOJİ 13.12.2017 - 08:06, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Gençlere "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı eğitimi veriliyor

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzincan Gençlik Merkezi, gençleri her türlü bağımlılıktan korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçerek "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı konularında gençlere eğitimler düzenliyor. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Erzincan Gençlik Merkezi, İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gençlere eğitimler veriyor. Bu kapsamda Erzincan Lisesi'nde "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı konusunda gençlere seminer düzenlendi. İl Müftülüğü Vaizi Engin Keleş tarafından değerler eğitimi kapsamında gençlere bağımlılıkla mücadele konusu anlatıldı. Keleş, madde bağımlılığı konusunda bilinçli olmak ve genç nesli kötü alışkanlıklardan korumak için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek "Ailesinden, yakın çevresinden sevgi ve ilgi görmeyen gençler, bu boşluğu farklı yerlerde doldurmanın peşine düşüyor. Önemli olan gençlerimizin bağımlı olmadan önce yanlarında olmak ve bu yola hiçbir zaman başvurmamalarını sağlamak. Bağımlı hale gelmiş gençlerimiz için de onları en doğru şekilde bu illetlerden nasıl uzaklaştırabiliriz bunun yolunu arayacağız. Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturacak ve etkin çözümler getirecek çalışmalar yapacağız." dedi.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi eğitim biriminde görevli psikolojik danışman Ali Demir ise "Sosyal Medya" kullanımı konusunda gençlere bilgi verdi. Son dönemde gittikçe artan sosyal medya kullanımı ve akıllı telefonların yaygınlaşması, avantajların yanı sıra tüketiciler için bazı dezavantajları da beraberinde getirdiğini belirten Ali Demir, "Türkiye'de genç nüfus sosyal medyayı çok aktif kullanıyor ve gençler arasında internet kullanım oranı çok yüksek. Bilinçsiz internet kullanımı beraberinde psikolojik rahatsızlıkları da arttırıyor." şeklinde konuşarak gençlerin uzun süre sosyal medyada zaman geçirmelerinin, yüz yüze iletişim ve etkileşim becerilerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzincan Gençlik Merkezi, gençleri her türlü bağımlılıktan korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçerek "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı konularında gençlere eğitimler düzenliyor. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Erzincan Gençlik Merkezi, İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gençlere eğitimler veriyor. Bu kapsamda Erzincan Lisesi'nde "Bağımlılıkla Mücadele" ve "Sosyal Medya" kullanımı konusunda gençlere seminer düzenlendi. İl Müftülüğü Vaizi Engin Keleş tarafından değerler eğitimi kapsamında gençlere bağımlılıkla mücadele konusu anlatıldı. Keleş, madde bağımlılığı konusunda bilinçli olmak ve genç nesli kötü alışkanlıklardan korumak için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek "Ailesinden, yakın çevresinden sevgi ve ilgi görmeyen gençler, bu boşluğu farklı yerlerde doldurmanın peşine düşüyor. Önemli olan gençlerimizin bağımlı olmadan önce yanlarında olmak ve bu yola hiçbir zaman başvurmamalarını sağlamak. Bağımlı hale gelmiş gençlerimiz için de onları en doğru şekilde bu illetlerden nasıl uzaklaştırabiliriz bunun yolunu arayacağız. Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturacak ve etkin çözümler getirecek çalışmalar yapacağız." dedi. 


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi eğitim biriminde görevli psikolojik danışman Ali Demir ise "Sosyal Medya" kullanımı konusunda gençlere bilgi verdi. Son dönemde gittikçe artan sosyal medya kullanımı ve akıllı telefonların yaygınlaşması, avantajların yanı sıra tüketiciler için bazı dezavantajları da beraberinde getirdiğini belirten Ali Demir, "Türkiye'de genç nüfus sosyal medyayı çok aktif kullanıyor ve gençler arasında internet kullanım oranı çok yüksek. Bilinçsiz internet kullanımı beraberinde psikolojik rahatsızlıkları da arttırıyor." şeklinde konuşarak gençlerin uzun süre sosyal medyada zaman geçirmelerinin, yüz yüze iletişim ve etkileşim becerilerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.