Hocalı trajedisi insanlık tarihinde eşi görülmemiş en korkunç trajedidir

DÜNYA 26.02.2018 - 20:15, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Hocalı trajedisi insanlık tarihinde eşi görülmemiş en korkunç trajedidir

Erzurumsonhaber / Erzurum - 22 şubat'ta üniversitenin Kimya ve biyoloji fakültesi'nde insanlık tarihinde şimdiye kadar benzeri görülmemiş korkunç trajedi, insanlığa leke, kanlı katliam olan Hocalı Soykırımının 26 yıldönümüne adanmış etkinlik düzenlendi. İlk önce Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Devlet marşı çalındı ve Azerbaycan'ın ulusal bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerin aziz anısına bir dakikalık saygı anıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Kimya ve biyoloji fakültesi dekanı doçent Mahal Muradov açarak Hocalı trajedisi hakkında geniş bir rapor sundu ve kaydetti, Hocalı trajedisi insanlık tarihinde eşi görülmemiş en korkunç trajedidir. Bu trajedi dünyada yaşanan Hatun, Sonqmi, Ruanda gibi soykırım da faciaların en dehşetlisi idi. Bu dehşet silahsız, masum halka karşı dönüşmüştü. Genel olarak Azerbaycan halkına yönelik Hocalı soykırımı kendi akılalmaz acımasızlık ve insanlık dışı ceza üsülları ile insanlık tarihinde eşi benzeri olmayan bir barbarlık eylemidir. Bu nedenle demokratik dünya devletlerinin bu soykırıma adil değer vermelerinin vakti gelmiştir. Bu soykırım yapanların gerekli cezasını alması için siz gençler özel etkinlik sergilemelisiniz. Daha sonra Özgür Sendika Komitesi başkanı doçent Elmar Halilov, Kimya ve öğretim metotları bölümü başkanı, doçent Musa Mustafayev, fakültenin ana öğretmeni Sabir Alekperov facianın çıkma nedenleri ve dönemin sosyo-politik süreçler hakkında konuşarak bildirdiler Hocalı soykırımı ermeniler tarafından planlı olarak gerçekleştirilmiştir. Suçsuz vatandaşlar azerbaycanlı mensubiyetine göre öldürüldü, eşi görmeyen işkencelere maruz kalmışlardır. Bu tek Hocalı'ya karşı soykırım yok, türkçülüğe karşı ermeni taşnaklarının acımasız eylemi idi. Programda Hocalı faciası konulu şiir seslendirdi, korkunç geceden anlatan video sunumu yapıldı.

Erzurumsonhaber / Erzurum - 22 şubat'ta üniversitenin Kimya ve biyoloji fakültesi'nde insanlık tarihinde şimdiye kadar benzeri görülmemiş korkunç trajedi, insanlığa leke, kanlı katliam olan Hocalı Soykırımının 26 yıldönümüne adanmış etkinlik düzenlendi. İlk önce Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Devlet marşı çalındı ve Azerbaycan'ın ulusal bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerin aziz anısına bir dakikalık saygı anıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Kimya ve biyoloji fakültesi dekanı doçent Mahal Muradov açarak Hocalı trajedisi hakkında geniş bir rapor sundu ve kaydetti, Hocalı trajedisi insanlık tarihinde eşi görülmemiş en korkunç trajedidir. Bu trajedi dünyada yaşanan Hatun, Sonqmi, Ruanda gibi soykırım da faciaların en dehşetlisi idi. Bu dehşet silahsız, masum halka karşı dönüşmüştü.

Genel olarak Azerbaycan halkına yönelik Hocalı soykırımı kendi akılalmaz acımasızlık ve insanlık dışı ceza üsülları ile insanlık tarihinde eşi benzeri olmayan bir barbarlık eylemidir. Bu nedenle demokratik dünya devletlerinin bu soykırıma adil değer vermelerinin vakti gelmiştir. Bu soykırım yapanların gerekli cezasını alması için siz gençler özel etkinlik sergilemelisiniz.


Daha sonra Özgür Sendika Komitesi başkanı doçent Elmar Halilov, Kimya ve öğretim metotları bölümü başkanı, doçent Musa Mustafayev, fakültenin ana öğretmeni Sabir Alekperov facianın çıkma nedenleri ve dönemin sosyo-politik süreçler hakkında konuşarak bildirdiler Hocalı soykırımı ermeniler tarafından planlı olarak gerçekleştirilmiştir. Suçsuz vatandaşlar azerbaycanlı mensubiyetine göre öldürüldü, eşi görmeyen işkencelere maruz kalmışlardır. Bu tek Hocalı'ya karşı soykırım yok, türkçülüğe karşı ermeni taşnaklarının acımasız eylemi idi.


Programda Hocalı faciası konulu şiir seslendirdi, korkunç geceden anlatan video sunumu yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.